14.- og 15. plass ble fasit for Kristoff og lagkamerat Søren Wærenskjold, ikke helt det som man hadde håp om.

En av de som skulle gjøre en jobb med å trekke fram nordmennene var Jonas Abrahamsen. Kristoff kom med klare meldinger til telemarkingen etter målgang.

– Hvis du skal komme foran oss på de siste to (kilometerne), så må du kline til helt til fronten. Søren kom litt for langt bak og så sitter spurterne foran deg igjen. Vi fikk jo ikke fri bane på slutten der. Hvis du har mer igjen på de siste to (kilometerne), så må du komme deg helt til front. Nå tror jeg det nesten hadde vært bedre om du hadde svingt ut etter den siste svingen, sa Kristoff ifølge NRK.

Læringsprosess

Abrahamsen selv er rykende fersk i opptrekkstoget til Uno-X, en rolle han først fikk under Belgium Tour i juni.

– Det er ikke så gøy når jeg ikke får det til helt. For min egen del har jeg ikke vært i den situasjonen så mange ganger tidligere. Vi er der i hvert fall på slutten. Man må lære hvordan man skal gjøre det. Det er en læringsprosess. Man må lære av sine feil, sier Abrahamsen.

– Veldig verdifull

Etter at det første spurt-adrenalinet hadde lagt seg, kostet Kristoff på seg litt skryt av Abrahamsen.

– Han har en vanvittig «power». Han er veldig verdifull i opptrekkstoget vårt. Vi må bare sette litt klare markeringer for hvor han skal slå vekk eller ta fronten, slik at vi får brukt potensialet maks, sier Kristoff.