Seminaret ble ledet av Teknisk leder i Skien Nanbudoklubb Hanshi 8. Dan i svart belte, Stig Sandberg Hansen, med sitt eget 30 års Jubileum i Skien Nanbudoklubb.

Graderingsuke

Vi startet treningsuken onsdag ettermiddag med god innsats og oppmøte av over 50 medlemmer i alle aldere fra 5 år og oppover, klare for trening ledet igjen av Teknisk leder i SNK.

Graderingsseminar på torsdag var vi igjen klare med over 60 stykker, da vi fikk besøk av Dai Shihan 9. Dan. 9. grad i svart belte. Den første høyeste graderte teknisk leder i Norge Rune O. Hansen fra SNK, med sitt eget 40 års Jubileum i Skien Nanbudoklubb.

Vi fikk også medlemmer fra Sandefjord Nanbudoklubb, og den sittende general sekretær av World Wide Nanbudo Federation, som kom for å gratulere og bli med oss på trening ledet av teknisk leder SNK.

Fredag fikk vi besøk fra Oslo Karate Nanbudoklubb, som ble med på trening. Det var igjen mange engasjerte utøvere i alle aldere. Treningen ble ledet av Renshi 7. Dan. 7. grad i svart belte. Ronnie Hagen fra SNK.

Ærespris: Skien Nanbudoklubb delte ut sin egen ærespris til klubbens høyeste graderte medlem teknisk leder i Norge 9 Dan. 9. grad i svart belte, Rune O. Hansen. Til venstre: Leder Knut Kristiansen og Stig Sandberg Hansen.

Gradering

Gradering lørdag startet dagen med en times felles treningsøkt for alle klubbens medlemmer og våre gjester fra de andre representative klubbene.

Etter det fikk elevene muligheten til å gradere seg ved å vise hva de hadde lært. Tidligere ble graderingene ledet av grunnlegger Yoshinao Nanbu Doshu Soke 10. dan. svart belte, som holdt graderingskurs i Skien nanbudoklubb 2. uker i hvert år siden 1972. Nanbu Doshu brukte Skien nanbudoklubb som en utviklingsplattform som en spydspiss i Norge, som han igjen delte videre i verden.

Nanbu Doshu gikk dessverre bort i 2020, etter fylt 75 år. Etter graderingen fikk vi besøk av Telemark idrettskrets som tildelte oss et diplom for 50 år. Skien Nanbudoklubb delte også ut vår egen ærespris til vår høyeste graderte medlem teknisk leder i Norge 9 Dan. 9. grad i svart belte. Rune O Hansen, som takk for mange års hard arbeid for Skien Nanbudoklubb nasjonalt og internasjonalt nivå.

Lørdag ettermiddag ble det trommet sammen til en stor fest. 3 fulle langbord, SNK fikk gaver og fine taler fra representere medlemmer av de andre klubbene. Teknisk leder i Skien Nanbudoklubb Hanshi 8. Dan. 8. Grad i svart belte. Stig Sandberg Hansen takket alle som har bidratt til at klubben er det den er i dag, i gjennom 50 år.