Familien delte den triste nyheten søndag. Jostein Mæland døde lørdag 5. august.

«Min elskede Jostein, Takk for alt du har gitt meg og alle opplevelser og minner vi fikk i sammen. Jeg savner deg sårt. I mitt hjerte vil du aldri bli glemt», skriver kona Vellu Mæland på sin Facebook-side.

Dødsfallet skal ha kommet etter noen måneder med sykdom.

Jostein Mæland var for mange kjent fra idretten. Han var aktiv i Eidanger idrettslag gjennom hele sitt liv. Først som utøver deretter som leder.

«En kjempe, en ildsjel en Eidangergutt tvers igjennom. Det var med stor sorg vi lørdag 5.8 fikk beskjed om at Jostein Mæland var gått bort etter noen måneders sykdom. Jostein har vært aktiv på Tveten hele sitt liv, først som utøver i fotball, friidrett og ikke minst bandy, trener oppmann og lagleder i bandy og nå til slutt trener i fotballen hvor han bygget opp et solid lag og miljø. Da det strømmet på med flyktninger 2015-2016 sa alltid Jostein ja, han hadde nærmest halve mottaket med. Jostein var lidenskapelig interessert i idrett, han kunne prate fotball og friidrett i timesvis. Jeg har sjøl vært så heldig å ha Jostein som trener og medspiller i bandy, hatt mange og lange samtaler på trappa når han stakk innom.. Jostein ble bare 57 år. Selv om han hadde en jobb som krevde mye reising, og ikke var på banen hver dag blir det allikevel utrolig tomt på Eidanger uten Jostein.. i farta med blå dressjakke og skjerf i halsen..i dag går våre tanker til familien. Jostein vil bli dypt savnet i Eidanger idrettslag», skriver leder i Eidanger IL, Kjetil Haugersveen, på idrettslagets Facebook-side.

Foto: privat