Onsdag var det kval til Hoppe-Derby på Bjerke, og der startet den fire år gamle hoppa som storfavoritt. Kusken Tom Erik Solberg tok det rolig fra start, men kjørte til ut av første sving.

Det ble tetkjenning etter 4–500 meter. De første 500 gikk unna etter 1.12,7, og runden etter 1.13,8. Etter en siste 500 på 1.11,4 vant Bunny lekende lett på 1.13,3 over 2100 meter autostart verdt 40.000 kroner. Dermed er hun klar for Hoppe-Derby på Bjerke lørdag 9. september hvor 850.000 kroner venter vinneren.

En av favorittene

Der blir hun en av favorittene, men dessverre fikk hun trekke spor sist av kvalvinnerne og fikk spor 4 bak bilen.

– Hun var mye bedre i dag enn da hun vant på Bjerke sist. Jeg tror aldri jeg har kjent e\hoppa så fin, skrøt Tom Erik Solberg etter kvalseieren.

– Hvis hun er like fin i finalen skal vi være med å kjempe om seieren, sa han videre.

Tone Turnbull er oppdretter av den flotte hoppa. Sammen med samboer Knut Robin Dalsbotten har hun gjort grunnarbeidet med Bunny. Før løpet var hun veldig spent.

– Man vet jo aldri i slike kvalløp, så jeg var veldig nervøs før løpet. Vi viste jo at hun var god nok, men alle løp skal kjøres. Nå gikk det bra, og hun er klar for finalen. Det er jeg både stolt over og glad for, smilte en lettet oppdretter etter løpet

SEIERSGLEDE: Per Farjsø, Monica Farsjø, Bufjells Magi og Helene Kolle var alle strålende fornøyd etter seieren i Rappfots Æresløp i Bergen lørdag. Foto: Morten Skifjeld

Farsjø-hestene i storform

Brødrene Hans og Per Farsjø holder begge på med travsport. Hans har kanskje landets beste fireårs kaldblodshoppe i Vega, mens Per og datteren Monica har flinke Bufjells Magi.

Lørdag tok Monica og Per Farsjø turen til Bergen Travpark med Bufjells Magi for å starte i Rappfots Æresløp i monte. De hadde fått med seg Helene Kolle til å ri, og det ble suksess for ti år gamle hoppa.

Etter en fin start havnet Bufjells Magi opp i rygg på ledende Stuve Storm. 500 fra mål gikk Helene Kolle opp utvendig lederen, og i siste sving overtok ekvipasjen føringen. På oppløpet var det aldri noen som kunne true Bufjells Magic som vant sikkert på 1.25,5 over 1620 meter voltestart som er ny rekord for hoppa. Seieren var verdt 70.000 kroner.

I tillegg til flotte ærespremier og laurbærkrans. Løpet er et av de største montéløpene man kan vinne.

– Dette var utrolig moro. Vi lurte på å starte i dette løpet, og bestemte oss for å gjøre det og fikk med oss Helene (Kolle) til å ri. Hun gjorde som vanlig en god jobb. Å vinne var utrolig stort. Dette er jo det største montéløpet man kan vinne, smilte Monica Farsjø etter løpet.

En annen telemarkshest som imponerte i Bergen var Stig Flåtas Thai M. Square. Sammen med sin trener Pål Buer satte han flere gulldivisjonshester på plass, og vant på sterke 1.13,8 over 2100 meter voltestart verdt 60.000 kroner. Det var hestene 18. seier i den 23. starten.

Telemarksvinnere sist uke:

18.8 SørlandetOh U. Sexylady, Alexander HeisholtCelina og Sandra Mehla Heisholt
18.8 SørlandetRoyal Power, Alexander HeisholtStall Royal Power
19.8 BergenThai M. Square, Pål BuerFlaata Stable AS
19.8 BergenBufjells Magic, Helene KolleMonica Farsjø – Per Farsjø
21.8 ForusRams Bror, Jan Rune GaustadErik Johansen – Jan Rune Gaustad
22.8 BjerkeMaiko May, Eirik HøitomtAsbjørn Lognvik – Eldbjørg Lognvik
23.8 BjerkeBunny, Tom Erik SolbergStall Playboy Mansion