I podcasten «Sykt Ærlig Med Martine» har Halvorsen gjort over 200 intervjuer. 23. mars kom episoden med navnet «Til minne om Berit» ut. For ganske så nøyaktig ett år siden spilte de inn episoden, hvor Talseth snakket ut om den uhelbredelig kreften, at hun snart kom til å gå bort og hennes tanker om situasjonen. Denne uken kom episoden ut, flere måneder siden bortgangen i september 2022. Det ble et sterkt og annerledes møte for influenseren.

– Da hun først tok kontakt ble jeg utrolig lei meg, før jeg kjente på en enorm takknemlighet for tilliten hun gav meg, forteller Halvorsen til Varden.

En slik samtale har man ikke mange ganger i løpet av livet, og Halvorsen viste ikke hvordan hun skulle forberede seg.

– Det var nesten umulig, så jeg bestemte meg for å møte henne som hvilken som helst annen gjest og venn. Det var også det hun ville, sier hun.

Jevnaldrende

Talseth, som var samboer med Molde-spiller Magnus Wolff Eikrem, var bare 28 år da hun gikk bort i september. Halvorsen er 25 år, noe som gjorde praten enda mer spesiell for hennes del.

– Det er sjeldent jeg blir sittende igjen i studio etter innspilling, men det måtte jeg etter denne. Det var tøft og både historien hennes, og Berit, som den fantastiske dama hun var gjorde et stort inntrykk på meg. Hun lærte meg mye og ga meg en enormt viktig påminnelse, forklarer Halvorsen.

Det siste året har vært vanskelig. Fra innspillingen, til «ventingen» på det som skulle skje. Hun holdt kontakten med Berit, men en dag sluttet hun å svare.

– Det var vanskelig å gå og vente på det man visste ville komme, og vite at jeg en dag måtte ta kontakt med Magnus og fortsette dialogen med han. Det ville jo bety at Berit da var borte. Plutselig en dag sluttet hun jo og svare, og da visste jeg, sier 25-åringen.

– Håper han klarer å gå videre

Intervjuet er følelsesladet fra start til slutt. Talseth forteller at hun aldri selv var redd for å dø, men det å bli dårlig før hun skal dø. Hun vier også mye tid til hvordan samboer Wolff Eikrem har støttet henne fra hun først fikk diagnosen tilbake i 2019.

– Jeg håper at han klarer å gå videre, at han ikke blir veldig lei seg, og kaster bort det livet man har fått på grunn av noen som ikke er der lengre. Da vil jeg heller at han skal være med noen andre som kan gi ham det vi håpet å få sammen, forteller Talseth i podcasten.

Intervjuet har i etterkant av utgivelse fått mye omtale i media. For Halvorsen har det vært en vanskelig periode, men hun er glad for at mottakelsen.

– Den har vært overveldende og veldig fin. Både jeg og Magnus er utrolig takknemlige for all responsen som har kommet. Jeg vet at dette var viktig for han også, forklarer hun.

Åpner opp

Talseth legger ikke lokk på noe under intervjuet. Da Halvorsen spurte om drømmene hennes, ble det litt for mye for begge to.

– Jeg tror jeg har hatt veldig vanlige drømmer. Jeg har veldig lyst til å bli mamma, for eksempel, og jeg har hatt veldig lyst til å gifte meg. Det blir null av null. Jeg hadde veldig lyst til å ta utdanning, og jeg fikk bacheloren i posten da jeg kom hjem fra operasjon i Oslo, forklarer hun.

Barn var noe Talseth ønsket seg på sikt, og hun åpner hjerteskjærende opp om at hun håper samboeren får oppleve det en gang.

– Jeg håper jo at Magnus en gang får oppleve det, selv om det ikke er med meg. Han hadde blitt en veldig fin pappa, sa hun i intervjuet.

Den tunge, men samtidig veldig fine og åpne samtalen har definitivt påvirket Halvorsen.

– Berit ga meg en viktig påminnelse om hvor skjørt livet kan være, og siden har jeg tatt med meg en enorm takknemlighet. Jeg har kommunisert med flere i familien hennes også, og vil benytte anledningen til å sende enda en styrkeklem deres vei. Det at dette fikk skje som Berit ville er utrolig fint å tenke på. Jeg beundrer styrken og ærligheten hun bidro med noe enormt. Målet hennes var å hjelpe andre som står i eller kommer til å stå i en liknende situasjon, og det vet jeg at hun allerede har gjort, avslutter hun.

FINLAND: Christian Kåsastul og Martine Halvorsen bor for tiden i Helsinki, hvor førstenevnte spiller hockey. Denne helgen starter semifinalene i sluttspillet. Foto: Privat