Og Gaustad avsluttet sin karriere på Klosterskogen på beste måte. Etter en flott styring av eks trønderen avsluttet Opera Stjerna best av alle, og vant som en overraskelse i spillet.

Det var ekvipasjens andre seier sammen, og det er derfor synd at Gaustad nå legger travkarrieren på hylla.

Askeladden

Det er Stall Almoen som eier Opera Stjerna som fikk 16.000 kroner for seieren.

– Det var moro å avslutte med stil. Opera Stjerna har vært i fin form, og det var fortjent at hun vant. Helge Almoen har gjort en kjempejobb med hesten, sa seierskusken etter løpet.

En annen god lokalvinner på Klosterskogen var Askeladden tilhørende Monica Einarsen og Christina Slemmeli. Sammen med Åsbjørn Tengsareid ledet de hele veien i dagens siste løp. Det var hestens andre seier i år. Den var verdt 16.000 kroner, og nå nærmer han seg 100.000 kroner innkjørt i år.

Telemarksvinnere sist uke:

DatoBaneHest, kuskEier
27.sepJarlsbergJeriko B.R., Simen Bjørbæk JessenStall Jeriko
27.sepKlosterskogenOpera Stjerna, Jan Rune GaustadStall Almoen
27.sepKlosterskogenAskeladden, Åsbjørn TengsareidMonica Einarsen- Christina Slemmeli
03.oktBjerkeBunny, Tom Erik SolbergStall Playboy Mansion

Knallgod fireåring

Tirsdag var det V86-løp på Bjerke og Eskilstuna. En av de som imponerte mest var uten tvil en telemarkshest som gikk til topps på Bjerke.

Hesten vi snakker om er Bunny. Hoppa møtte eldre hester, men det brød hun seg lite om. Mange trodde nok favoritten Dixiechick Hannover skulle vinne løpet siden hun satt i tet direkte og fikk bestemme tempoet underveis. Men Bunny ville det annerledes. Da Tom Erik Solberg satte fart fra tredje utvendig 500 igjen gikk det unna. Bunny nedkjempet favoritten midt på oppløpet og vant på sterke 1.12,6 over 2100 meter autostart verdt 40.000 kroner. De siste 500 gikk unna etter 1.09,9.

440.000 kroner i år

Med denne seieren har hoppa så langt tjent 738.500 kroner hvorav 440.000 i år. Sju starter har gitt fire seirer og to andre. Frode Hamre trener hoppa som eies av Stall Playboy Mansion.

– Hun imponerer stadig og går gode løp hver gang. Jeg hadde tenkt å gå fram utvendig for leder etter 500 meter, men da gikk Vidar Hop foran meg, og da valgte vi å kjøre bakfra. Det passet henne fint siden hun fikk et tøft løp i Hoppe-Derby sist. Nå er det Oaks-revansjen på Momarken som er neste oppgave, sa Tom Erik Solberg etter løpet.

IMPONERTE STORT: Bunny tok en knallsterk seier mot eldre konkurrenter på Bjerke tirsdag. Foto: Anders Kongsrud/Hesteguiden.com