Skien svømmeklubb stilte med 19 svømmere i Skagerrak Swim som gikk i Kristiansand. Skagerrak Swim er et av Norges aller største svømmestevner og i år var det deltakelse fra 59 klubber. Blant disse var det også flere sterke danske klubber.

Skienssvømmerne tok totalt 23 førsteplasser, sju andreplasser og fire tredjeplasser.

Med dette ble Skien svømmeklubb, som i januar kunne feire sitt 90 års jubileum, 5. beste klubb, kun slått av to norske og to danske klubber.

14 år gamle Leonid Voitovych var den av Skienssvømmerne som fikk med seg flest 1. plasser. Han ga seg ikke før han hadde svøm inn til seier åtte ganger og alle gangene ble det personlige rekorder.

Beste i Norge

Leonids søster Oksana, som svømmer i 12 årsklassen, var ikke stort dårligere. Hun startet seks ganger og vant alle. Alle hennes tider i bassenget er de beste tidene som er oppnådd noen gang av en så ung utøver i Norge.

Elvira Dalsegg i 13 årsklassen leverte også flotte resultater. Hun reiste hjem med fire førsteplasser og leverte tider spesielt på ryggøvelsene som er helt på topp i sin årsklasse i Norge.

Ulrik Berge Kittilsen er i rute. Ulrik, som ble den første på mange år fra Skien som tok gull i et norsk mesterskap da han vant 100 meter rygg i ungdoms NM sist høst, ble stevnets beste ryggsvømmer på herresiden. Til tross for sin unge alder på bare 16 år var det ingen som greide å slå ham 100 og 200 rygg. Tiden 59,12 på 100 meter rygg er den beste tiden som foreløpig er oppnådd i denne årsklassen. Det er heller ingen telemarking som noen gang har svømt fortere.

Flotte rekorder

I tillegg svømte også Alexander Jarinn og Endre Seltveit Hoftaniska inn til hver sin seier på henholdsvis 100 meter bryst og 100 meter rygg. Det ble flotte personlige rekorder på begge to.

Det gror godt i Skien svømmeklubb for tiden, og selv om de andre svømmerne denne gangen ikke nådde helt til topps, ble det satt mange fine personlige rekorder. Det lover godt for framtiden og er en fin inspirasjon inn mot svømmestevnene som kommer utover vinteren og våren.