SKIEN: Sammen med Tom Erik Solberg stakk den niårige hingsten rett til tet i Påskepokalen. Etter en første 500 meter på 1.22,5 dempet Solberg tempoet. Inn mot siste sving kom Emil Mollyn i et skummelt angrep, og så ut til å utfordre Moe Odin-sønnen til Oddbjørn Johansen. Men Tom Erik Solberg hadde mer å kjøre mer, og på slutten stakk han unna til enkel seier på 1.23,8/1640 meter autostart. Førstepremien var 20.000 kroner, og i tillegg vanket det en fin pokal til eieren.

– Jeg har holdt på med dette i snart 50 år, men det er like spennende hver gang. Det er alltid moro å vinne, sa eier Oddbjørn Johansen etter løpet.

– Det ble enkelt. Jeg dro ikke propper eller noe. Jeg snakket til ham et par ganger midt på oppløpet, og da skvatt han bare unna, sa seierskusken Tom Erik Solberg etter løpet.

JUBILANT: Roger Walmann smilte fra øre til øre på seremoniplassen på Solvalla lørdag. Foto: FOTO: TR Bild

Kongen vant

Henry Rorgemoen viser stadig frem fine hester. Fredag var det franskfødte Kong Du Dalm sin tur til å imponere.

Treåringen møtte eldre hester, men det brød han seg ikke om. Rorgenoen som denne gang kjørte selv knallet til fra start og føk til tet inn i første sving. Men det ble litt dramatisk da han plutselig slo på galoppen. Kusken fikk imidlertid hingsten ned i trav igjen ganske fort og beholdt føringen. Den siste runden dro Kong Du Dalm friskt unna, og vant enkelt på 1.15,8 verdt 20.000 kroner. Det var treåringen første seier og den kom i den tiende starten.

Rorgemoen showet hele oppløpet ned, og gjorde også seiersgest, noe dommerne ga han bot for.

– Man må jo showe litt. Så langt har han bare blitt annen, men det er jo å vinne som er gøy. Derfor var det vel på tide, sa Henry Rorgemoen på seremoniplass etter løpet.

Drømmepåske

Maria Thorsen har holdt på med hest lenge, og trener for tiden Visconti. Påskeaften slo seksåringen til med overraskende seier i det første løpet.

Fra rygg leder fikk Pastor Stephen-sønnen åpning på oppløpet, og spurtet ned ledende Bøgdis O.S. i god tid før mål Det var overraskende for de fleste spillerne, og hingsten var et sjettevalg i spillet og ga over 17 ganger igjen i vinnerspillet. Vinnertiden ble 1.14,5 over 1700 meter autostart, og førstepremien var 24.000 kroner.

–  Det er alltid moro å vinne løp, men å oppleve å vinne på hjemmebane under påsketravet er noe som overgår det meste. Dette er stort og ikke minst veldig gøy, sa trener Maria Thorsen etter løpet.

KJEMPEGLAD: Maria Thorsen på høyre side av Visconti smilte godt etter seieren påskeaften. Foto: Morten Skifjeld Morten Skifjeld/Hesteguiden.com