Det er nesten umulig å ikke ha lagt merke til Terje Strøms glade vesen. Enten det var på fotballkamp på Odd, som bussjåfør både for de gule rutebussene, eller russebusser, som han har kjørt mange av de siste årene. I tillegg var han politiker i Skien FrP.

Strøm fikk leukemi (blodkreft) for tre år siden, som senere utviklet seg til å bli aggressiv. De siste månedene har han vært svært syk.

Frivillig innsats

Han og kona Arnhild har jobbet som frivillige i Odd i en årrekke, og spesielt de som har vært på medierommet har garantert sett de to sammen. Terje hadde ansvaret for å passe på at ingen tok seg inn i garderobeområdet, mens kona satt like ved siden og kontrollerte presserommet. Terje var der i 14 år, og Arnhild i 8 år.

Paret hadde ofte med seg enten boller eller en kake, slik at de som var på stadion for å jobbe, også hadde noe å kose seg med. Man ble alltid møtt med et smil, og en latter.

Trofast

Bjørn Hogstad har ansvaret for presserommet i Odd, og er sjefen over flere av de frivillige på kampdag. Han minnes Strøm.

– Det er jo først og fremst utrolig trist. Terje var en trivelig kar, som pratet mye om alt, og som alltid møtte opp med et smil, sier Hogstad.

Sammen med kona Arnhild mistet han knapt en eneste hjemmekamp.

– Terje var veldig trofast, og jeg kan nesten ikke huske at de to har meldt avbud før. Det var ikke før sykdommen virkelig satte inn at de av naturlige årsaker sluttet hos oss.

Strøm var opprinnelig fra Valldal på Sunnmøre, men det var Odd som til slutt kapret fotballhjertet. Tidligere i år var ekteparet på en siste hjemmekamp på Skagerak Arena når Rosenborg kom på besøk.

– Vi prøvde i en god stund å få det til, og jeg tror han satte pris på det. Jeg tror også Arnhild jobbet for det. Det var veldig fint å se han på stadion en siste gang, sier Hogstad.

– Beundringsverdig

Terje Strøm jobbet lenge som bussjåfør, før han de siste årene tok på seg litt mer spenstige oppdrag, som det å kjøre russebusser og lastebiler. Under pandemien bakte han og Arnhild kringler, som de delte ut til folk de mente fortjente det.

Skien FrP har også delt minneord om Strøm på sin Facebook-gruppe.

«Han har vært en pådriver i alt arbeid som må gjøres i en organisasjon som vår. Ingen oppgave har vært for liten eller stor. Hans gode humør, positive vesen og holdning til livet helt til det siste har vært beundringsverdig», skriver de blant annet.

Varden har vært i kontakt med Strøms kone i forbindelse med saken.