– For meg betyr det veldig mye å delta på Equinor Talentleir. Du blir kjent med folk med samme interesse som deg selv, og det gir selvtillit til å fortsette med det jeg driver med, sier Vilde Riis Vinje (14) fra Hei til fotball.no.

Backen viste et tidlig talent, og med hardt arbeid og dedikasjon ønsker hun å følge i fotsporene til Martin Ødegaard.

− Han er en god fotballspiller som fokuserer fullt og helt på spillet, og alltid går fram som et godt eksempel, sier Riis Vinje.

Drømmer om landslaget

Riis Vinje har allerede bevist seg som en rask og offensiv back med gode én mot én -egenskaper. Det kommer godt med på veien mot drømmen om landslaget.

− På talentleiren skal jeg forbedre de egenskapene jeg ikke er fullt så gode på og skape gode relasjoner med andre, sier hun.

Går for gull sammen

Equinor har hatt et samarbeid med Norges Fotballforbund i over 20 år. Equinor Talentleir og Equinor Landslagsskolen har vært en viktig arena for trening og utvikling av mange av Norges og verdens viktigste fotballspillere, blant annet årets vinner og toppscorer i Champions League, Erling Braut Haaland.

Norges Fotballforbund er overbevist om verdien av denne satsingen og ser hvordan den bidrar til å bygge sterke fotballspillere for framtiden.

– Vi gleder oss over å se at norske spillere i alle årsklasser fortsetter å klatre på rankingene år etter år. Dette er takket være målrettet og hard trening, og det er alltid spennende å se hva de unge spillerne bringer til banen under Equinor Talentleir. Vilde har vist dedikasjon og imponerende ferdigheter og kan nå langt, sier fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland.