På papiret seiler gjestene fra Grenland opp som soleklare favoritter, uten at vertskapet bryr seg veldig om det.

– Nei, de rykket jo opp til 1. divisjon forrige sesong, mens vi rykket opp til 2. divisjon, så det er vel ganske naturlig at de kommer hit som favoritter. Det er sånn det er det, sier trener i Kragerø Eirik Heia Pedersen – som uansett gleder seg til onsdagens lokaloppgjør.

– Jeg tror på fulle tribuner og en skikkelig håndballfest. Jeg merker at noe er i gjerde og at folk i byen gleder seg til kamp. Det blir gøy, spår treneren.

Topplag

Han må trolig klare seg uten et par av sine antatt beste. Jonas Pedersen og Vemund Ask, som forrige sesong banket inn scoringer for Kragerø, sliter begge med skader.

– Det er jo litt kjedelig, og jeg vet at Jonas hadde gledet seg veldig til denne kampen. Men det viktigste er at han blir klar til seriestart. Vi håper selvfølgelig å komme videre i cupen, men det er serien som er viktig for oss.

Han viser til at Kragerø ha satt seg som mål å være med helt der framme – gjerne fremst.

– Vi ønsker å være med i toppen, og vi har satt oss som mål å rykke opp innen to år. Det mener vi er realistisk.

– Kan det skje allerede denne sesongen?

– Vi får se. Jeg tror ikke vi har vondt av en sesong i 2. divisjon. Når det er sagt, så takker vi heller ikke nei om sesongen skulle ende med et opprykk. Det kan skje, sier Heia Pedersen.

Kragerø serieåpner hjemme mot Kjelsås 17 september.

NOE PÅ GANG: Magnus Dryer mener de har noe på gang og er ikke veldig engstelige for at de kommer til å snuble mot Kragerø. Foto: Pål Lundsholt

Solid oppkjøring

Forrige sesong rykket onsdagens motstander opp uten et eneste tap.

– Ja, så cupkampen vil uansett gi oss en pekepinn på hvor vi står. Jeg har også registret at de har levert en del sterke resultater i sesongoppkjøringen. Så hvis vi slår Grenland Topphåndball, så vil det overraske veldig. Men det er ikke mulig, sier Heia Pedersen.

Eller?

– På papiret skal vi være et bedre lag. Det er det ikke noen tvil om. Og resultatene i oppkjøring viser vel også at vi har noe på gang, sier Magnus Dryer og viser til at laget har matchet bra både mot lag fra 1. divisjon og eliteserien.

Blant annet tapte de kun med ett mot både Sandefjord og Runar under Skjærgårdslekene.