Miriam Svele Larsen, Susanne Pettersen og Anne Aakre jobber i et forsvar som stengte i store deler av kampen.
Miriam Svele Larsen, Susanne Pettersen og Anne Aakre jobber i et forsvar som stengte i store deler av kampen. Foto: Bjørn Borge

Imponerende start

Spillere og trener forsvant, og Pors har fortsatt ikke funnet en ny hovedtrener. Men, det er fortsatt et ganske godt håndballag.

Hinna, som dagen i forveien slo Gjerpens rekruttlag med 12 mål, var heldig som slapp unna med åttemålstap (28-20) mot et Pors som er godt i gang med bygging av nytt lag.

Og som har en sportslig leder som har sett en kamp eller to før.

Lørdag så han laget fra Rogaland i den nevnte kampen mot Gjerpen, og søndag kom det til nytte.

Ventet på dem

– Vi så hvordan de spilte, og søndag sto vi og ventet på dem, sier Jens Kåre Aasen, som fungerte som lagleder mens den midlertidige spillende treneren, Maren Troøyen, ga sitt bidrag på banen.

– MISFORSTÅELSE, SIER ELBA

Totalen ble god for Pors, som ledet 18-8 ved pause.

Det effektive og gode forsvarsspillet holdt også ganske bra unna i den andre omgangen, og det ble tidlig kun et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli for blåtrøyene i sesongens første seriekamp.

Ledet med elleve

Den var oppe på elleve, men endte med åtte etter en avslutning som ble litt preget av at Hinnas keeper fikk ballen midt i ansiktet og måtte ta telling.

For Pors ble det en seier som kommer godt med i en fase hvor mange nye skal lære mye, og helst uten å bruke altfor lang tid på det.

HER FRYKTET HAN DET HADDE GÅTT ORDENTLIG ILLE

– Vi gir dette laget tid, sier Aasen, men vedgår at den overbevisende seieren ga mersmak i forhold til å gjøre det enda en gang.

Ikke overrasket

– Ja, det ble en solid start. Jentene løste de oppgavne de fikk, og det er fint å se at mange står fram på en slik måte.

– Overrasket?

– Absolutt ikke. Fordi vi har en bra treningshverdag. Men det var greit å komme i gang på denne måten.

Hinna regnes som ett av lagene som bør forventes å være i toppsjiktet av 2. divisjonsavdelingen.

GODT BETALT, FOR EN GANGS SKYLD

– Hva sier det om Pors?

– Jeg tror det blir bra framover.

– Hvor bra?

– At vi også kan vinne neste gang. Vi holder oss til å tenke på den måten.