Rune Almenning Jarstein er blant de smittede i Hertha Berlin. Foto: Pål Lundsholt

Innlagt på sykehus i Tyskland

Rune Almenning Jarstein er innlagt på sykehus etter å ha fått påvist korona. Landslagskeeperen er på bedringens vei.

Landslagslege Ola Sand bekrefter overfor NTB at Jarstein fortsatt behandles på sykehus, men at han trolig skrives ut i løpet av et par dager.

– Jeg har snakket med han hver dag siden han ble innlagt. Han er mye bedre nå og på vei ut av sykehus, sier Sand.

Les også
Peter (43) angrer på valget: – Hadde jeg bare visst bedre

Han bekrefter samtidig at landslagskeeperen har vært svært hardt rammet av viruset og blant annet har fått antibiotikabehandling.

Nå ser situasjonen langt bedre ut.

– Han er oppe av senga og rusler litt rundt. Han tok en koronatest senest i dag, men har ikke fått svar på den ennå, sier Sand.

Sesongen trolig over

Også Hertha Berlins sportsdirektør Arne Friedrich uttalte seg om Jarsteins situasjon fredag. Han opplyste at landslagskeeperen testet positivt etter å ha returnert til klubblaget fra landslagssamling nylig.

Les også
Bakenga klarte ikke si nei: – Tilbudet var litt for spennende

Ifølge Friedrich avga Jarstein en negativ test 1. april. Deretter utviklet han symptomer natten mellom 2.- og 3. april. Videre avga nordmannen en «svakt negativ test» 3. og 4. april.

– Deretter fikk han alvorlige symptomer, sier Friedrich til avisen Bild.

Hertha-toppen tror ikke nordmannen spiller flere kamper denne sesongen.

Ytterligere fire personer i Hertha har avgitt positive virusprøver de siste dagene. Trener Paul Dardai er blant dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Smitteutbruddet skaper kjempetrøbbel for kampkalenderen i Bundesliga.

Sent torsdag kveld opplyste den tyske hovedstadsklubben at spilleren Marvin Plattenhardt hadde testet positivt på koronaviruset. Tidligere på dagen hadde Hertha bekreftet smitte hos trener Dardai, en av hans assistenter og spissen Dodi Lukebakio.

Vurderte boble

På egne nettsider opplyser Hertha Berlin at klubben har bedt den tyske ligaen (DFL) om at de tre neste seriekampene mot Mainz, Freiburg og Schalke utsettes. Den førstnevnte kampen er nå bekreftet utsatt.

Les også
Nå er Thomas tilbake i klubben han sluttet i for sju år siden

– Som et resultat av smittetilfellene som har oppstått, er vi tvunget til å gå i karantene i to uker hjemme. Fra et helsemessig perspektiv, er det absolutt det rette grepet. Fra et sportslig ståsted rammer det oss naturligvis, i og med at vi nå må spille seks Bundesliga-kamper før sesongen avsluttes 22. mai, sier sportsdirektør Friedrich i en uttalelse på klubbens nettsider.

Da torsdagens tre første smittetilfeller ble kjent, ble det opplyst at spillere, ledere og andre ansatte nær spillergruppen ville bli plassert i en «isolasjonsboble» de neste to ukene. Det skulle tillate at treninger og kamper kunne fortsette som planlagt.

Den positive virustesten til Plattenhardt endret det. Nå blir det i stedet hjemmekarantene på samtlige.

Virtuelle treningsøkter

– Etter å ha diskutert med vår medisinske leder, skjerpet vi smitteverntiltakene under landslagspausen, og vi håpet også at Rune Jarsteins positive koronatest var et isolert tilfelle. Det har det dessverre vist seg ikke å være, sier sportsdirektør Friedrich.

Sportsdirektør Friedrich opplyser at Hertha-spillerne vil gjennomføre virtuelle treningsøkter mens laget er i karantene i tiden som kommer.

Den tyske ligaen er under press med hensyn til å komme i mål med Bundesliga-sesongen innen utgangen av mai. Flere spillere skal deretter starte oppkjøringen til sommerens EM-sluttspill.

Utsettelser passer derfor svært dårlig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hertha Berlin står i fare for å rykke ned fra Bundesliga. Hovedstadsklubben ligger på 15.-plass, én plass over nedrykksstreken.

(©NTB)