annonse

Jacob Lund inn i Grenland Fotball

KAN SMILE
KAN SMILE: Styreleder i Odd, Trond Haukvik (t.h.) har god grunn til å smile. For de har fått med både Finn Tallakstad (t.v.) og Jacob Lund i Grenland Fotball AS nye styre. I dag har selskapet generalforsamling. (FOTO: NILS-TORE OLSEN)
Styret i Odds Ballklubb:

DNBs mangeårige sponsorsjef går inn i styret i Grenland Fotball (GF).

Nils-Tore Olsen

I går holdt Odd Ballklubb sitt årsmøte. Styreleder i klubben, Trond Haukvik, presenterte også hvilke personer klubben har valgt til å gå inn i styret til Grenland Fotball AS, takket være deres rolle som storaksjonær.

Og det var ikke hvem som helst han kom med. Dagens generalforsamling i GF vil klappe Finn Tallakstad tilbake på lederplass. Dessuten er mannen som betegnes «Norges mektigste innenfor sponsoraktører», være klar for å gyve løs i jakten på nye sponsorkroner.

Facebook-knapp kommer her

Sponsorguruen tror at flere vil trekke på smilebåndet når hans valg blir kjent.

– Jeg har vært en av de største kritikerne til norsk fotballs pengebruk i flere år. Jeg kan ikke bare sitte og klage nå som jeg fikk forespørsel om å være med, smiler Lund.

Overrasket

Den nye lederen ble overrasket over forespørselen, og drar fram Lund som en viktig grunn til sitt valg.

– Jeg fikk en forespørsel om jeg igjen ville bli med som styreleder. Det overrasket meg. Men en av grunnene til at jeg har sagt ja er nettopp at Lund sa ja til å bli med. Det er jo ingen tvil om at han har god kunnskap i det som gjelder sponsing, samtidig må vi erkjenne at vi ikke har klart å få inn en nasjonal eller regional sponsor, sa Tallakstad, etter Odds Ballklubbs årsmøte.

LES OGS� : Ballklubben gikk i pluss

Han er klar på at det er en eneste ting som gjelder.

– Nå er det Odd som er hovedaksjonær. De har ingen å lene seg til. Derfor skal ikke driften i selskapet styres av de sportslige forventningene. Det er det økonomiske fundamentet som skal bestemme. Det betyr at vi må være enda bedre til å få opp og fram egne spillere. Så enkelt er det.

Og en ting til …

– Dyre kontrakter er ut!

Begrenser

For litt siden sa Lund til Varden at Odd Grenland burde fjerne etternavnet «Grenland» fordi det virker begrensende. Det vil han ta med seg inn på styrerommet.

LES OGS� :

– I Agder samles begge fylkene om Start. I Rogaland er det primært Viking. I Hordaland er Brann klubben. Rosenborg står sterkt i både Nord- og Sør-Trøndelag. I Nordland dreier det seg om Bodø-Glimt, mens Tromsø har resten av Nord-Norge på sin side. Jeg mener at Odd må være et lag fra Haukeli til Langesund, slik at de ikke bare er for 3–5 kommuner. Odd må være et fylkeslag.

Han mener samtidig at de må bruke navnet «Telemark» på markedssiden, selv om idrettens regler hindrer dem i å ta fylkesnavnet som etternavn.

– Odd er et stort merkenavn i seg selv. Men vi må klare å utnytte Telemark i «marketingmiksen». Jeg skal bidra med det jeg kan, avslutter Jacob Lund, som er forhindret å være til stede på dagens generalforsamling på grunn av sin jobb.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse

annonse