Rune Almenning Jarstein blir i Hertha Berlin til sommeren 2023.Foto: Fredrik Hagen / NTB

Jarstein forlenget med Hertha

Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein (36) har skrevet ny toårskontrakt med Bundesliga-klubben Hertha Berlin.

Det kunngjør han via sin Instagram-profil.

– Stolt og glad for å ha signert en ny kontrakt med Hertha, skriver Jarstein.

Han har spilt for Berlin-klubben siden 2014 og står oppført med 179 kamper for Hertha. Denne sesongen er det bare blitt åtte kamper for målvakten, som i siste del av sesongen har vært koronasyk.

– Rune er en viktig del av laget vårt, både på og utenfor banen. Med sin erfaring og posisjon i laget er han ekstremt viktig for oss. Og derfor er vi glade for at han blir her, sier Herthas sportsdirektør Arne Friedrich til klubbens nettsted.

Onsdag slo Hertha Berlin bunnlaget Schalke 2-1 på bortebane og er havnet tre poeng over nedrykksstreken i Bundesliga.

Lenge lå laget fra hovedstaden under streken ettersom de også måtte utsette tre kamper fordi klubbens spillere var i karantene etter covidsmitte hos blant andre den norske veterankeeperen Rune A. Jarstein.

Denne kampen skulle opprinnelig ha vært spilt i slutten av april.

Allerede nedrykksklare Schalke tok ledelsen ved Amine Harit seks minutter ut i 1. omgang, men bare 12 minutter senere utlignet Hertha på en heading av Dedryck Boyata. Jessic Ngankam ble matchvinner med 2-1-scoringen for Hertha Berlin etter 74 minutters spill. Han fintet bort et par motspillere og scoret med et velrettet skudd.

Hertha Berlin fikk Dido Lukebakio utvist med et par minutter igjen å spille, men det fikk ingen innvirkning på resultatet.

Rune A. Jarstein sliter med ettervirkninger av koronasmitten og er ikke aktuell for spill slik situasjonen er i øyeblikket.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kommende lørdag skal Hertha Berling spille mot Köln. Hjemmelaget har 34 poeng, mens Köln er under streken med sine 29 poeng.

Det gjenstår to serierunder i Bundesliga.

(©NTB)