Rune Almenning Jarstein er kommet seg etter langtidssykdom og kan snart trene med lagkameratene i Hertha Berlin. Foto: Geir Olsen / NTB

Jarstein nærmer seg friskmelding

Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein er tilbake i trening og håper å kunne være med på fotballherrenes oktober-samling, melder TV 2.

Jarstein spilte sin forrige fotballkamp i slutten av mars. Senere ble han koronasmittet, rammet av hjertemuskelbetennelse og deretter helt slått ut av koronavaksinen.

Den erfarne Hertha Berlin-keeperen er stadig ikke kampaktuell med det første, men forteller at han trener mye.

– Hittil har jeg vel hatt sju-åtte keeperøkter. Hvis alt går etter planen, blir jeg friskmeldt i neste uke, og da vil jeg begynne rolig med resten av laget på treningsfeltet. Det er egentlig mye tidligere enn jeg turte å håpe på etter min første rolige økt på rehabiliteringssenteret, sier Jarstein til TV 2.

Han forteller at han løper, driver styrketrening og det meste han gjorde før han ble syk. Jarstein har et lite håp om å komme med i Ståle Solbakkens neste landslagsuttak.

– Det ville i hvert fall vært veldig gøy å få være med laget. Jeg tror bare det er fint å sette seg noen store mål. Det har som sagt gått fortere enn jeg turte å håpe på. Det var gøy å se landslaget på forrige samling, men samtidig skulle jeg gjerne vært der selv. Motivasjonen er veldig høy for å komme tilbake dit.

(©NTB)