STERK: Rune Almenning Jarstein har opplevd stor suksess i Berlin de siste årene. Foto: AP/NTB Scanpix

Jarstein om United-nei: – Keepertreneren i Odd var bedre enn han de hadde

Rundt årtusenskiftet var Rune Almenning Jarstein nær ved å signere for Manchester United. Blant annet frykten for en dårligere treningshverdag satte en stopper for det.

Det er i et intervju med nettstedet britiskfotball.com at Almenning Jarstein snakker om kontakten med den engelske storklubben.

– Jeg kunne skrevet under en kontrakt med Manchester United da jeg var 15-16 år gammel. Jeg var over på prøvespill tre ganger og de ville signere meg til akademiet. Men jeg var hjemmekjær og følte dessuten at keepertreneren vi hadde i Odd var bedre enn keepertreneren de hadde i United. Jeg valgte å bli i Odd, selv om man aldri vet hva som kunne ha skjedd om jeg tok en annen beslutning. Jeg føler imidlertid at det var en god avgjørelse, sier Jarstein.

For ordens skyld var det Tore Kaspersen som var keeperens trener i Odd. En trener Almenning Jarstein flere ganger har karakterisert som Norges beste i sitt fag.

RADARPAR: Rune Almenning Jarstein er full av lovord om gamletrener Tore Kaspersen. Her avbildet i forbindelse med keeperskolen på Gulset i 2018. Foto: Bjørn Borge

Førstevalg i Berlin

Isteden for United ble det i 2007 klubbytte til Rosenborg, før ferden gikk til Viking i 2010 og deretter ut i det store utland i 2013 da keeperen signerte for den tyske hovedstadsklubben Hertha Berlin.

Der spilte han seg etter hvert inn i førsteelleveren, og har de siste sesongene vært fast på keeperplass i Berlin. Det samme har han vært for det norske landslaget hvor han nå står oppført med 65 a-landslagskamper.

Hadde takket ja

På spørsmål om hva han hadde svart om United-trener Ole Gunnar Solskjær hadde tatt kontakt og tilbudt en rolle som tredjekeeper, svarer han følgende:

– Jeg hadde takket ja, sier Jarstein.