Rune Almenning Jarsteins Hertha Berlin blir i Bundesliga neste sesong. Foto: Geir Olsen / NTB

Jarsteins klubb unngikk nedrykk – blir i Bundesliga

Rune Almenning Jarsteins Hertha Berlin spilte 0-0 hjemme mot Köln søndag og fikk det poenget de trengte for å unngå nedrykk fra Bundesliga.

Med 35 poeng har de blåkledde fire poeng ned til Werder Bremen på den fryktede 16.-plassen, som gir nedrykkskvalifisering.

Jarstein er fortsatt ikke fullt restituert etter sykdom og var ikke i troppen da Hertha tok imot Köln, men hjemmelaget klarte å holde buret tett selv uten 36-åringen på banen.

Les også
Jarstein forlenget med Hertha

Nordmannen har vært i klubben siden 2014 og undertegnet nylig en ny toårskontrakt. Han spilte bare åtte seriekamper denne sesongen. Nysigneringen Alexander Schwolow fikk tillit fra sesongstart, men Jarstein gjenerobret plassen i vinter. Han har ikke spilt siden han testet positivt på koronaviruset etter landslagssamlingen i mars.

Tre klubber slåss om å unngå å følge Schalke rett ned i 2. Bundesliga. Köln ligger etter poengdelingen mot Hertha på nedrykksplass, ett poeng bak Werder Bremen på kvalifiseringsplassen og to bak Arminia Bielefeld. Köln møter Schalke hjemme i siste runde.

(©NTB)