Mange trosset smittevernråd og gikk ut i gatene for å feire Liverpools første Premier League-triumf og det første ligagullet på 30 år. Foto: AP / Jon Super / NTB scanpix.

Klopp i tårer over triumfen

Liverpool festet hele natten etter at det første ligagullet på 30 år var i boks torsdag kveld. – Jeg har ikke ord, sa en tårevåt Jürgen Klopp.

Ingen var i tvil om at Liverpool ville ta sin første Premier League-seier, men da det skjedde torsdag, satte det følelsene i sving hos LIverpool-manageren.

Les også
Eirik Horneland ferdig som Rosenborg-trener: – Enige om å avslutte samarbeidet

– Dette er et stort øyeblikk, jeg har egentlig ikke ord. Jeg er fullstendig overveldet. Jeg trodde aldri jeg ville reagere på denne måten, sa en rørt Klopp til Sky Sports.

Liverpool-laget og trenerteamet hadde samlet seg på et hotell i sentrum av Liverpool for å følge kampen på Stamford Bridge mellom hjemmelaget Chelsea og Manchester City. City måtte vinne for å ha en teoretisk sjanse til å kunne ta igjen Liverpool.

Feiring

Men ved kampslutt var all teori over. Chelsea hadde slått City 2-1, og opp til Liverpool var det 23 poeng. Det forspranget kan ikke tas igjen med sju kamper igjen å spille.

Mange mennesker samlet seg utenfor Anfield og ellers i byen for å feire ligagullet, som alt ble sikret før kampen borte mot City i neste uke.

– Det er viktig å feire, for slike øyeblikk er uforglemmelige, sa Klopp.

Liverpool-kaptein Jordan Henderson var også full av følelser.

Les også
Odd på samme toppliste som Liverpool

– For å være ærlig, akkurat nå er jeg er tom for ord. Det har ikke helt sunket inn. Man tenker egentlig aldri over slutten på dette, man er så fokusert på hver kamp. Og når dette øyeblikket kommer, kan jeg ikke beskrive det, sa Henderson.

Hyller Klopp

Kenny Dalglish, som var manager forrige gang Liverpool ble seriemester for 30 år siden, hadde tårer i øynene da han ble intervjuet av BT Sport rett etter at tittelen var i havn.

– De siste årene siden Jürgen kom har vært veldig positive. Han har vært fantastisk, og han symboliserer alt Liverpool står for som fotballklubb. De fortjener alt de har fått, og vi har mye mer å se fram til så lenge han er manager, sa Dalglish.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette er for deg, Kenny, som har ventet i 30 år, og det er for Stevie (Gerrard), sa Klopp selv til Sky Sports.

Liverpool har sju kamper igjen å spille i årets Premier League-sesong, som ble avbrutt på grunn av koronasituasjonen i mars. Hvis laget orker, kan det slå Manchester Citys poengrekord (100) fra forrige sesong.

(©NTB)