Åge Hareide var egentlig klar som ny Rosenborg-sjef, men ombestemte seg av helsemessige årsaker. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Klubben bekrefter: Var klar som ny RBK-sjef – så ombestemte Hareide seg

Åge Hareide har av helsemessige årsaker takket nei til den ledige trenerjobben i Rosenborg. Vikartrener Trond Henriksen fortsetter ut sesongen.

TV 2 meldte tidligere i dag at Åge Hareide hadde takket nei til Rosenborg. Nå opplyser trønderne på sin nettside at de var enige med Hareide, men at 66-åringen har ombestemt seg på grunn av helsemessige årsaker.

RBK skriver at de ble muntlig enige med Åge Hareide allerede etter Bodø/Glimt-kampen 25. juni.

– Vi var muntlig enige med Åge Hareide, men han har nå gått tilbake på avtalen vi hadde på grunn av helsa. Vi er skuffet over avgjørelsen, men vi respekterer selvfølgelig at helsa går først, sa sportslig leder Mikael Dorsin.

Hareide sier selv i et intervju til NRK at han verken har takket ja eller nei til jobben.

– Folk har visst at jeg har skiftet kne, og det har bare vært en forespørsel rundt helsetilstanden og ikke en dialog. Det er stor forskjell om folk spør om jeg vil være treneren deres eller om hvordan det står til med kneet mitt, sa Åge Hareide til.

Trond Henriksen fortsetter jobben som fungerende hovedtrener ut sesongen.

Trønderne har vært på utkikk etter ny trener etter at de ble enige med Eirik Horneland om å avslutte samarbeidet i slutten av juni.

Åge Hareide har av flere, blant annet Adresseavisen, blitt pekt på som en het kandidat til å bli Hornelands erstatter, men slik blir det nå altså ikke.

Dermed fortsetter trenerjakten for Rosenborg.

– Vi kommenterer ikke navn. Vi jobber kontinuerlig med å skaffe trener, skrev Rosenborgs styreleder Ivar Koteng i en SMS til TV 2 tidligere i dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hareide har en fortid i RBK. Han førte klubben til serie- og cupgull i 2003.

(©NTB)