annonse

Knallsterk finaleplass for Lid Byggland

FINALIST
FINALIST: � nund Lid Byggland fra Høydalsmo kom seg helt til finalen i U23-VM i skisprint i slovenske Liberec. (FOTO: ERIK BORG)

� nund Lid Byggland fra Høydalsmo tok seg helt i finalen i langrennsprinten i U23-VM på ski.

  • Erik Borg
Martin Øyvang

U23-VM på ski arrangeres i disse dager i slovenske Liberec, og tirsdag var turen kommet til sprintøvelsene. For 22 år gamle � nund Lid Byggland ble dagen en stor opptur.

Facebook-knapp kommer her

Høydalsmoløperen viste svært lovende takter allerede i prologen hvor han ble nummer to. Samme plassering ble det i kvartfinalen, mens det ble en tredjeplass i semifinalen.

Kun de to første ble direkte kvalifiserte til finalen, men 22-åringen tok seg allikevel til finalen fordi han hadde den sterkeste tiden av dem som ikke tok seg direkte til finalen.

Sliten i finalen

Etter at 22-åringen fulgte sin egen plan med å kjøre knallhardt i de innledende heatene, begynte kreftene å ta slutt tidlig i finalen.

Han ble kjørt fra av resten av finalistene, i det som var et svært sterkt finalefelt med flere kjente navn fra verdenscupen for seniorer.

- Det beste jeg har prestert

Sjette- og sisteplass i finalen i U23-VM i sprint er allikevel ikke noe Lid Byggland er spesielt skuffet over.

- Jeg ble riktignok nummer fire i junior-VM, men dette er enda et steg opp og trolig det beste jeg har prestert, sier Lid Byggland etter løpet.

Gullet gikk til italienske Federico Pellegrino som også var best i prologen. Sølvmedaljen gikk til finske Juho Mikkonen og bronsen til Evgeni Belov fra Russland. På fjerdeplass kom beste nordmann Sindre Bjørnstad Skar.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse

annonse