VANT: Odd Herakles og Tom Erik Solberg vant for tiende gang på rad. Foto: Kanal75.se

Knuste alle, bare ikke rekorden

Odd Herakles tok sin tiende strake seier og var igjen overlegen. Men verdensrekordtiden til Järvsöfaks, 1.17,9, er fremdeles gjeldende.

Etter en ny oppvisning fra Tom Erik Solberg og Odd Herakles kan de plusse på 60.000 kroner på kontoen. De håpet å kunne utfordre verdensrekorden til Järvsöfaks, men var for alene i løpet til å kunne holde et så høyt tempo.

– Han møter de beste hver gang og slår dem enkelt. Det er en fantastisk hest. Han vinner lekende lett. Det skal vi være fornøyd med, sier kusken.

– I dag var det ikke helt optimale forhold med motvind på to langsider og han gikk løpet helt alene. Odd Herakles åpnet 16,9/500, men så slappet han litt av. Med sko på beina, som han måtte gå med i dag, og med den nevnte motvinden, lot jeg han bestemme selv, fortsatte Solberg, som kom inn på 1.19,1a/1609m.

Dermed ble det heller ingen ny banerekord på Jarlsberg. Den tilhører Odd Herakles selv og er fra 2017. Tiden er 1.18,8/1609a.

Pave Faks ble toer på 19,4 og sørget for at en ny hest er under den tidligere drømmegrensen på 1.20.

Neppe rekord

Trener Lars O. Romtveit var raskt tilbake fra Jarlsberg og i gang med fôring tidlig lørdag kveld. – Det var tøft, og det var tyngre enn beregnet å gå aleine på denne distansen. Odd Herakles greide nok ikke å holde trykket og motivasjonen oppe, analyser Romtveit for Equus etter å ha fått litt avstand til begivenhetene og rekordforsøket.

Romtveit ble litt overrasket over tiden 1.19,1.

– Akkurat det synes jeg var rart. Jeg ble litt overraska. Og jeg må jo være ærlig å si at det med en gang var en liten skuffelse at vi ikke skulle pynte på en av rekordene når banen ble såpass skapelig. Men det kan, jeg sier kan, ha vært flere ting som spilte inn; uten pisk blant annet. Men han fungerte fint, prestasjonen var bra, og det er en fantastisk hest.

– Hva med verdensrekorden til Järvsöfaks nå?

– Jeg kommer neppe til å få oppleve at vi slår den i min tid. Det må jeg forsone meg med. Det er også noe med vilkårene, vi kan ikke regne med å få den drahjelpen som er nødvendig. Når det er sagt; Järvsöfaks er en veldig verdig verdensrekordholder.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tre på rad?

I 2018 tok den stilige Moe Odin-sønnen sin første NM-tittel, etter at han tapte som storfavoritt året før. I 2019 Kom NM-tittel nummer to.

18. juli blir det forsøk på hat trick.

– Vi starter i NM 18. juli. Bollnäs 13. august er jeg ikke like sikker på. Han kan begynne å bli sliten. Vi får se tingene an, sier trener Romtveit.

Bamble-hest

Odd Herakles er som kjent en ekte bambling.

– Han er født her på gården på Tveten i Bamble. Her vokste han opp før datteren min Linda tok ham med seg til Trøgstad. Hun hadde ham fram til han ble skolert hos Sven Olav Weberg. Etter kriteriet kom han så til Lars O. Romtveit. Det var også planen at Lars skulle overta ham etter kriteriet. Der har han stått siden, og Lars har gjort en kjempejobb med ham, sa eier og oppdretter Odd Paulsen fra Bamble til Varden i juli i fjor.