REVANSJERTE: Marius Liljeberg Wang endte opp som litt skuffet på fjerdeplass, men leverte et godt NM-løp. I helgen revansjerte han dette. Foto: Bjørn Borge

Kruttsterkt av Wang: Mila gikk unna i rasende fart

Marius Liljeberg Wang fra Herkules løp kruttsterkt i et elitepreget Hytteplanmila lørdag.

Herkules-løperen ble klokket inn til 30,29 på 10-kilometeren, og det holdt til 2. plass i klasse 18-19 år. Løpet på litt over halvtimen beskrives som en sterk pers i kommentarfeltet på Varden Idrettsarena.

– Fantastisk sterk tid, beskriver tidligere storløper, Øyvind Hylleseth på Varden Idrettsarena.

2. plassen i Hytteplanmila, og med personlig rekord på mila, var mer enn en godkjent opptur etter at han sist helg selv var skuffet over 4. plassen i NM terrengløp på hjemmebane.

– Jeg ønsket et slikt løp, men de andre ville ha bedre fart enn jeg er god for, sier Herkules-løperen mens han fordøyer en fjerdeplass han gjerne hadde takket ja til før sesongen, men som nå føltes litt som en nedtur, sa han da.

Ingebrigtsen-brødrene slått

34 år gamle Zerei Kbrom Mezngei tok en overraskende seier med 28.20 på 10 kilometer gateløp i Hole lørdag.

34-åringen som kom til Norge fra Eritrea som flyktning i 2011 satte Filip og Jakob Ingebrigtsen på plass. Mezngei dro sakte, men sikkert ifra etter noen få kilometer.

Narve Giljås Nordås ble nummer to med 28.28 minutter. Det var åtte sekunder opp til 3.-plassen.

Filip Ingebrigtsen ble til slutt nummer sju med 29.03. Jakob Ingebrigtsen resignerte med tre kilometer igjen og havnet sju minutter bak vinneren.

Vinnertiden var et godt stykke bak norsk bestenotering. Den ble satt av Jakob Ingebrigtsen sist år med 27.54 minutter.

Løyperekord

Karoline Bjerkeli Grøvdals løyperekord på 31.25 ble satt i 2017. Den ble kraftig slått i år. Løperen fra Isfjorden kom inn til 30.32, og ingen norsk kvinne har noen gang løpt fortere på en slik 10 kilometer. Bare én løpere fra Europa har løpt fortere. Paula Radcliffes rekord lyder på 30.21.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ingrid Kristiansen hadde den tidligere norske bestenoteringen 30.57 satt i 1989.