KAST: Bjørn Knutslid i Holmendammen, Oslo. Foto: Terje Christiansen

Lange kast i norgescupen

Norges Castingforbund har i år hatt redusert aktivitet, men har klart å gjennomføre tre stevner i norgescupen, i Sandnes, Oslo og sist helg i Tønsberg.

Stevnene foregår utendørs på lengde- og presisjonsbaner. Øvelsene er: «Ørret presisjon», «Ørret lengde», «Sjøørret lengde» og «Laks lengde».

Fra Grenland Sportsfiskere har Gari Olavi Aikio, Bjørn Knutslid og Terje Christiansen deltatt.

Bjørn og Gari har deltatt i alle øvelser, Terje i ørret-øvelsene.

Vær og vind er faktorer fluekasterne må beherske, så det kan være «tøffe» utfordringer – særlig på stevnet i Oslo 26.-27.september hvor det var vindkast opp imot 11 m/s på lørdag.

Sist helg var det 3. stevnet på Messeområdet i Tønsberg. Der var det nær sagt vindstille som bidro til like forhold for kasterne, men samtidig vanskelig å nå opp mot rekorder. I forlengelsen av dette ble det svært «tette» resultater i lengdeøvelsene. Ja, 1 meter fra eller til gjorde utslag!

LANGE KAST: Gari Olavi Aikio i Tønsberg. Foto: Terje Christiansen

I Tønsberg tok Bjørn Knutslid 2. plass i «Ørret lengde» med et kast på 32,5 meter - og det ble 3. plass i «Sjøørret lengde» med kast på 39 meter i innledende rundet og 37 meter i finalen.

Gari Aikio kom til finalen i «Laks lengde» med et kast på 51,5 meter i innledende runde. I finalen, hvor alt kan skje, ble lengden 47 meter som holdt til en flott 5. plass.

Terje «reiste kjerringa» etter en bedrøvelig kasting i Oslo med kun 28 poeng i «Ørret presisjon».

I Tønsberg slo han til med 56 poeng, og det holdt til 3.plass, som gav hans første medalje i norgescupen.