Kosovos lag, med Elba Rashani i bakre rekke. Laget vant igjen, og møter England tirsdag.
Kosovos lag, med Elba Rashani i bakre rekke. Laget vant igjen, og møter England tirsdag. Foto: AP/NTB Scanpix

– Misforståelse, sier Elba

Elba Rashani hadde målgivende i 1. omgang av Kosovos EM-kvalifiseringskamp mot Tsjekkia, men ble byttet ut like etter pause. En misforståelse, forteller han.

Odd-spilleren, som scoret seiersmålet for framgangsrike Kosovo borte mot Bulgaria, var i startelleveren i kampen som ga enda en seier.

Serverte fra kant

Etter at Patrik Schick hadde gitt tsjekkerne ledelsen etter drøye kvarteret, gikk det bare fire minutter før Rashani gjorde forarbeidet til utligningen. Fra venstre kant fosset han inn i feltet og serverte til Vedat Muriqi, som scoret fra kloss hold.

GODT BETALT, FOR EN GANGS SKYLD

Litt overraskende ble telemarkingen tatt av banen seks minutter etter pause, og på sosiale medier dukket det opp litt frykt for at Odds mann var skadet.

Trodde han ville ut

– Jeg sleit litt med pusten i 1. omgang, men følte meg bra etter pause. Støtteapparatet trodde dog at jeg ønsket å bli byttet ut, skriver Rashani i en sms til Varden.

Han kaller det hele en misforståelse.

HER FRYKTET HAN DET HADDE GÅTT ORDENTLIG ILLE

– Men, ingen fare. Vi slår en meget sterk motstander, og jeg er involvert igjen. Et steg nærmere EM, oppsummerer Rashani fornøyd.

England tirsdag

Nå er det gruppeleder England som venter.

Tirsdag skal Rashani bryne seg på en motstander som står med tre strake seire, inkludert lørdagens enkle 4-0 mot Bulgaria.

MINISTEREN HAR DÅRLIG SAMVITTIGHET

– Gleder meg naturligvis enormt mye. Det blir en stjernespekket, formidabel oppgave, melder han, og minner om Kosovo heller ikke er i så verst form.

– Vi er ubeseiret de siste 15 kampene, og nå må vi gjøre alt for å øke den sterke rekken.