Tormod Hynne er dagleg leiar for Telemarksveka.

Nå avlyser de den populære festivalen

TelemarksVeka avlyses som en følge av korona-viruset.

I en pressemelding skriver arrangørene dette:

«Det er med tungt hjerte vi i dag sender ut meldingen om at TelemarksVeka og Sommarland Skifestival avlyses denne sommeren. Planene var store og vi er mange som har jobbet hardt helt siden fjorårets arrangement med en ny stor folkfest i Telemark. Vi har hatt tett og konstruktiv dialog med TV 2 og Norges Skiforbund de siste dagene. Når sistnevnte organisasjon i går la inn startnekt på alle sine landslagsløpere før sommeren pga. Covid-19 ble vår beslutning enkel.

Da forsvinner også hele tv-produktet som finansierer resten av arrangementet. Samtlige skilandslag skulle etter planen ha sine samlinger og konkurranser i Bø og Nome. Til alle barn, ungdommer, mosjonister og eliteløpere som allerede var påmeldt til skiskole, Sommarlandsprinten og Kanalrennet, og dermed gledet seg til sommerens høydepunkt, er dette selvsagt en kjedelig nyhet. Startkontingent og innbetaling til skiskole vil bli refundert via idrettslagene. Neste års skifest arrangeres i 26 og 27. juni 2021.

For idrettslagene Skarphedin Langrenn og Skade Langrenn innebærer dette store økonomiske tap. For Visit Bø, destinasjonsselskapet til Midt-Telemark Kommune og Nome kommune, innebærer dette at det sterkt markedsføringsmiddel for hele regionen faller bort. Vi vil uansett takke samarbeidspartnere og sponsorer for et svært godt samarbeid i prosjektet. På få år har vi i fellesskap bygd opp en råsterk merkevare til glede for hele fylket. Nå starter umiddelbart jobben mot et nytt arrangement i 2021. Da skal vi slå knallhardt tilbake!«