Odd-jubel i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Tromsø på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen

Nå blir det fotball seks av sju dager i uka i sommer

Kampoppsettet for resten av Eliteserien i fotball og hele 1. divisjon for menn er klart. Oppsettet viser at det blir mye fotball i sommer.

Tirsdag ble alle kampene i herrenes to øverste divisjon offentliggjort. Oppsettene er godt nytt for den ivrige fotballsupporter som må følge kamper fra sofaen som følge av koronapandemien.

– Det blir norsk fotball på skjerm seks av sju dager i uka denne sommeren, så nå ligger alt til rette for en skikkelig fotballfest uansett om man er hjemme eller på norgesferie, sier fungerende sportsdirektør Morten Johannessen i Discovery til fotball.no.

De sju første rundene i Eliteserien er nå spikret, og sesongstart er 16. juni. De øvrige rundene er ikke datofestet siden Norges Fotballforbund avventer en avgjørelse om kvalifiseringene til europacupene og internasjonale perioder i høst.

Tidlig Stabæk-gjensyn for Brynhildsen

Allerede i fjerde runde får Moldes nysignering Ola Brynhildsen et gjensyn med Stabæk når bæringene kommer på besøk. Oppgjøret spilles søndag 28. juni.

Rosenborg får en tøff start på sesongen. Trønderne skal i aksjon mot Kristiansund, Molde, Bodø/Glimt, Brann, Vålerenga, Stabæk og Strømsgodset i sine sju første kamper.

– Både Sarpsborg og Haugesund er jeg ganske sikker på kommer til å være høyt opp etter de første sju serierundene, spår Joacim Jonsson i Eurosports sending.

I siste serierunde skal Molde i aksjon mot Sarpsborg 08. Bodø/Glimt får besøk av Viking, mens Rosenborg og Brann møter henholdsvis Sandefjord og Odd.

1. divisjon blir rent TV-produkt

De tolv første rundene i 1. divisjon er også spikret. Divisjonen sparkes i gang 3. juli, og i serieåpningen skal Lillestrøm i aksjon borte mot nyopprykkede Grorud. Runden etter kommer HamKam på besøk.

Ut august skal alle kampene i divisjonen spilles på mandag, tirsdag og fredager. Nils Fisketjønn i NFFs konkurranseavdeling sier at kampene betraktes om rene TV-produkt inntil videre.

– Dette for å unngå unødig konkurranse fra andre ligaer, sier Fisketjønn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sesongavslutningen blir etter planen 7. desember.

Thomas Lehne Olsen og Lillestrøm møter Grorud på bortebane i serieåpningen i 1. divisjon. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix