Svele: Mie og Bent Svele er med i «Familiens ære» på NRK. Foto: NRK

Nå er de med i ny NRK-satsing og blir en del av «Gullrekka»

Kan Bent og Mie Svele, eller Trine og Katinka Haltvik forsvare familiens ære?

«Familiens ære» tar utgangspunkt i et spesielt fenomen i idretten: Deltakerne er kjente idrettsprofiler og deres barn, som selv gjør eller har gjort karriere i norsk og internasjonal idrett, skriver NRK i en pressemelding.

I serien gir de seks idrettsfamiliene oss et nært innblikk i livet på hjemmebane. Samtidig utfordrer de hverandre i ulike konkurranser på noen av Norges største sportsarenaer. Her kjemper foreldre og barn for sin families ære.

Les også
«Jeg ble omtalt som et barnetalent, men det var ikke derfor jeg ble god i håndball»

Opptakene gjøres 16.–21. juni på forskjellige arenaer, som Holmenkollen nasjonalanlegg, Bislet stadion, Ullevål stadion, skihallen Snø, Frognerbadet og Frogner Stadion.

«Familiens ære» skal inn i gullrekka på NRK1 på fredager med sendestart tidlig i oktober.

Håndballfamilien

Bent, som for veldig mange i Telemark huskes for da han styrte Urædd-expressen til flere gull (norgesmester i 1987 og seriemester i 1985, 1988 og 1992), var også proff i Spania for klubbene Caja Madrid og Málaga.

Bent har også 355 scoringer for Norge på sine 120 landskamper. Han ble kåret til årets spiller i eliteserien i 1984, 1988 og 1992, og ble i 2010 tildelt hedersbevisningen «Håndballstatuetten» av Norges Håndballforbund.

Les også
– Noen synes sikkert vi er vel ivrige

I dag er han TV 2s håndballekspert og assistenttrener for kvinnelaget til Storhamar.

Datteren Mia er rangert blant de ti største håndballtalentene i Norge. Hun avslutter nå siste året på Wang i Hamar. Hun blir proff i Danmark fra juli etter å ha signert med Nykøping Falster.

Deltakerne i «Familiens ære»

Team Svele: Bent (58) og Mia (18), håndball

Team Haltvik: Trine (55), håndball, og Katinka (28), håndball/beach håndball

Team Hjelmeset: Odd-Bjørn (48) og Lars (18), langrenn

Team Hattestad: Trine (53), friidrett, og Julie Hattestad (18), håndball

Team Thoresen: Petter (58) og Patrick (36), ishockey

Team Maaseide: Bjørn (51) og Birgitte (17), volleyball

Bamble og Gjerpen

Det er også andre lokale innslag. Trine Haltvik, som igjen skal trene Bambles damelag, spilte 240 landskamper for Norge og skåret 832 mål på 80- og 90-tallet, med en rekke OL- og VM-medaljer som resultat. Hun har tre NM og fem seriemesterskap med Byåsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Klar for rivalen

Datteren Katinka spiller for Aker topphåndball, men var innom Gjerpen for noen sesonger tilbake. Hun er dessuten på landslaget i beach håndball. Hun deltok på det norske laget som tok bronse VM i beachhåndball i 2014 og sølv i 2015.

Les også
Henter spiller fra eliteserien
Haltvik: Trine og Kathinka Haltvik er med i «Familiens ære» på NRK. Foto: NRK

Gullrekka

Programleder Kjetil André Aamodt er strålende fornøyd med deltakerne i NRKs nye konkurransereality.

– Det er en helt rå gjeng vi kan presentere i «Familiens ære», sier Kjetil André Aamodt. – Seniorene er legender innenfor sine idretter. Et par av juniorene er voksne stjerner, mens andre er på god vei. Det blir også veldig morsomt å oppleve dynamikken mellom dem – om det blir foreldrene som tar føringen, eller om de får motstand fra barna sine, sier Aamodt.

ALLE: Deltakerne i "Familiens ære" på første innspillingsdag i Holmenkollen. F.v. Kathinka og Trine Haltvik, Julie og Trine Hattestad, Lars og Odd-Bjørn Hjelmeset, Birgitte og Bjørn Maaseide, Mia og Bent Svele, Patrick og Petter Thoresen. Foran programleder Kjetil André Aamodt. Foto: NRK