MORO: Odd har startet jentelag igjen. Sigrid Bentsen Honningdal (12), Sofia Faisal Mohamed (12), Erlina Vokshi (12). Foto: Tom Arne Borgersen

Nå er jentene endelig på plass i Odd

Odd og jentefotball har vært et stadig tilbakevendende tema. Nå er de første lagene på plass.

Det begynner å bli noen år siden skiensklubben sist kunne skilte med rene jentelag i fotball. Faktisk må en tilbake til forrige århundre – til 90-tallet – for å finne sist gang det skjedde. Men nå er klubben i gang igjen.

– Nå har vi fått på plass to jentelag. Det er to lag som gikk fra Skiens Grane til Odd nå i høst og som fra neste sesong spiller i J12- og J13-klassen, sier leder av Odds barne- og ungdomsavdeling Bernt Ove Søvik.

Gjennomførte økt nummer tre

Tirsdag gjennomførte jentene sin tredje trening på treningsbanen på Skagerak Arena.

– Det er gøy da, og egentlig er det rart at Odd ikke har hatt jentelag på veldig lenge, sier lagvenninnene Sigrid Bentsen Honningdal, Sofia Faisal Mohamed og Erlina Vokshi.

Med nær 30 jenter på plass, ble det nok en god økt for gjengen.

– Det er litt rart å spille for en klubb som har lag i eliteserien, sier Sigrid.

– Jeg føler meg litt kul, gliser Erlina.

– Det er litt kulere her, siden det er garderober og greier, legger Sofia til.

Naturlig utvikling

Søvik er glad for at klubben omsider har kommet i gang med jentefotball igjen.

– Ja, det begynner jo å bli noen år siden sist og hvis en følger med litt i tiden og ser på hva alle de store klubbene rundt om i Europa gjør, hva mange av de andre toppklubbene i Norge gjør, så er det litt rart at vi skal avstenge femti prosent av befolkningen fra å spille fotball der de vil. Så det er en helt naturlig utvikling, sier leder av Odds barne- og ungdomsavdeling Bernt Ove Søvik.

Han understreker at klubbenes satsing på jentefotball ikke er noe blaff.

– Vi har hele tiden sagt at vi skal i gang med jentefotball igjen og vi har også vært veldig klare på at når vi først skal satse, så skal det gjøres skikkelig. Det kan ikke være kjempeforskjell på gutter og jenter i samme klubb. Det kan ikke være sånn at guttene får seks treningsøkter i uka og jentene bare en, så vi har brukt litt tid på å komme i gang. Men det er vi nå og det ser veldig bra ut, sier Søvik.

Jentesatsing: Odd har startet jentelag igjen. Foto: Tom Arne Borgersen

Han får støtte av lagenes hovedtrener Christian Anthonsen.

– Det at klubben nå satser på jentefotball er veldig positivt. Det gir gode signaler – både til andre store klubber og til mindre breddeklubber som ikke har jentelag, sier treneren.

– Vi har rundt 30 spillere, så vi er god gjeng. Det er stor bredde og mye potensial, så det er mye å bygge på, sier treneren.