Styreleder i Odd Trond Haukvik sier styret ønsker en bred diskusjon om Qatar neste uke.Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Nå har Odd-ledelsen snudd i Qatar-spørsmålet

Styret i eliteserieklubben Odd støtter nå et nei til norsk boikott av neste års fotball-VM. Snuoperasjonen kommer etter rapporten fra Mollekleiv-utvalget.

Det fremkommer i en oppdatering på klubbens nettsider.

– Styret i Odds BK støtter Forbundsstyrets innstilling om nei til norsk boikott av Qatar VM. Imidlertid forutsettes det iverksatt en rekke tiltak for å bidra til varige endringer i Qatar og Fifa. Denne holdningen bygger på innstillingen fra det såkalte Qatar-utvalget ledet av Sven Mollekleiv, heter det fra Odd-styret.

Rapporten konkluderte med at boikott ikke er det mest effektive virkemiddelet, en vurdering som fikk støtte av 12 av 14 utvalgsmedlemmer.

Les også
Bør Norge boikotte VM i Qatar? Nå har Odd tatt sitt standpunkt

I mars var tonen en annen fra Odd i boikott-spørsmålet:

– Odds ballklubb vil oppfordre Norges Fotballforbund til å gå inn for en boikott av fotball-VM 2022. Vi mener at hvis Norge kvalifiserer seg gjennom den kommende kvalifiseringen, bør vi takke nei til å reise til Qatar, skrev klubben da på egne nettsider.

Tirsdag neste uke avholder Odd sitt årsmøte. Der skal Qatar-spørsmålet behandles.

– Styret i Odds ballklubb ønsker en bred diskusjon om Qatar-saken på årsmøtet. Saken har fått stor oppmerksomhet og skapt stort engasjement blant supportene og fotballinteresserte, sier styreleder Trond D. Haukvik.

(©NTB)