JUBEL: Urædd kan forberede seg til 2. divisjon. Foto: Pål Lundsholt

Nå kan breddeidretten juble

Regjeringen åpner opp for normal kontakttrening i breddeidretten for personer over 20 år.

Kommunene har frist til 12. oktober med å forberede og vurdere situasjonen lokalt. I kommuner med økt smitte og lokale utbrudd kan det vurderes om gjenåpningen av breddeidretten og kontakttrening for voksne skal utsettes til smitten er under kontroll.

– Kommunene må følge opp lokale utbrudd slik at de ikke utvikler seg til regionale og nasjonale utbrudd, sa helseminister Bent Høie (H) under onsdagens pressekonferanse.

Les også
SISTE: Nå kan flere komme inn på Odd-kamp

Fotballen avlyst

Breddefotballsesongen i regi av Norges Fotballforbund (NFF) for folk over 20 år er allerede avlyst. Det blir ingen sesong for 3. divisjon og nedover for menn og 2. divisjon og nedover for kvinner.

Regjeringens lemping på regelverket gjelder muligheten til kontakttrening.

1. august ble det åpnet for all barne- og ungdomsidrett opp til 19 år. De eldste har måttet vente tålmodige på sin tur fram til nå.

Håndballens 2. divisjon, der Gjerpen, Pors, Herkules og Urædd spiller, kan nå forberede seg til seriestart.

Les også
Avtalen løper ut i år. Nå har Odd-sjefen gitt klubben et svar

Takker bredden

Kulturminister Abid Raja har høstet mye kritikk fra idretten undre koronakrisen. Nå takker han bredden.

– Jeg må takke breddeidrettsfamilien som har stått i en krevende situasjon, men de har holdt ut. Breddeidretten for voksne over 20 år kan gjenåpne for normal trening fra 12. oktober med utgangspunkt i idrettens egne prioriteringslister. Det er deres plan for åpning i fire faser som legges til grunn. Det må sies at når vi nå vil åpne opp for rundt 23.000 i breddeidrettsfamilien så betyr det at det vil kunne oppstå smitte. Derfor er det viktig at kommune følger med og stenger ned dersom det blir lokale utbrudd, sier Abid Raja til VG.