ADVARER: Tiril Liby Seip (83) mener arrangørene må ha kortere løyper og ikke sende de eldste ut til slutt. Foto: Nils-Tore Olsen

Nå truer Tiril (83) med å slutte!

Tiril Liby Seip har drevet med orientering over halve livet, men nå vurderer hun å slutte – om ikke arrangørene gjør noen endringer.

I går var 83-åringen fra Kragerø en av flere som sleit seg gjennom en knalltøff og våt løype under KM i orientering i Langangen.

– Om det var tøft? Gjett! Jeg vet ikke engang hvor lenge jeg har vært ute, sier veteranen og smiler.

– Jeg gledet meg til å komme ned i den stien der og tenkte «der er det ikke så ille», sier hun og viser på kartet. Men vet du hva? Det var verste punktet i hele løypa. Små trær lå over. Jeg har artroser og hadde trøbbel med å komme meg over, forklarer 83-åringen.

Svaret på det var omtrent tre timer og 27 minutter, og det i øsende regnvær.

I MÅL: Etter tre timer og 27 minutter var Tiril Liby Seip (83) i mål under den harde mellomdistansen i KM i orientering Langangen Foto: Nils-Tore Olsen

43 år

– Hvorfor denne glødende interessen for orientering?

– Det var datteren min som begynte da hun var 12 år i 1977, så jeg begynte når jeg var 40 år. Over halve livet har jeg drevet med dette.

– Hvor mange løp er du med på i løpet av et vanlig år?

– Jeg er litt usikker, men jeg hadde vel 77 løp i en sesong for noen få år siden, sier Skeidi-løperen.

Advarer

Men nå kommer den spreke 83-åringen med en aldri så liten advarsel til arrangørene. Hun vurderer faktisk å gi seg.

– Det virker som om klubbene vil ha oss ut. For det første setter de oss bakerst på startlistene og for det andre sende de oss ut på altfor lange løyper. Lørdag måtte jeg bryte. Det er kun andre gangen i hele mitt 43 år lange orienteringsliv. Jeg håper de endrer på det, for jeg har ikke lyst til å slutte med denne idretten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun er fra Kragerø, men løper for OK Skeidi i Bamble fordi det ikke er orienteringsklubb i byen.

– I Kragerø er jeg den eneste som driver med orientering. Derfor løper jeg for OK Skeidi, sa hun til Varden under Sørlandsgaloppen i 2013.

MÅL: Erling Grammeltveit fra OK Skeidi på veg mot mål i KM i orientering Foto: Hauken IL