annonse

Nær gull - feirer sølvet

Sølvjenter
Sølvjenter: Andrea Rønning, Kathinka Haltvik og Martine Welfler fikk med seg sølvmedaljer hjem etter EM i beachhåndball. (Foto: privat)

De norske beachhåndballjentene tapte finalen i EM på shootout mot Ungarn.

Andrea Rønning og Kathinka Haltvik spiller for Gjerpen, mens Martine Welfler har tidligere gjort det. Hun spiller nå for Oslo-klubben Njård.

De norske beachjentene deltok i EM i beachhåndball i Lloret i Spania. I lørdagens semifinale møtte de vertsnasjonen Spania.

Det ble et jevnt oppgjør, som til slutt endte med seier til Norge, etter en iskald sisteavslutning i shootout.

Kjipt

Søndag kveld sto så Ungarn for tur i finalen.

– Ungarn har ikke imponert så veldig dette mesterskapet, så jeg tror vi har større sjanse mot dem nå enn vi har hatt tidligere. Kampene lever uansett sitt eget liv, så det blir veldig spennende i morgen, sa Eskil til handball.no før finalen.

Dessverre endte det med tap.

– Selvfølgelig er det kjipt, men vi feirer sølv. Egentlig er jeg ganske fornøyd, og vi har spilt et strålende mesterskap, sier Andrea Rønning rett etter finalen.

– Vi har ikke så mye å klage på, men det var små marginer som gjorde at vi ikke vant. Vi tapte første omgang, vant andre, men tapte på shootout, så det var nære på.

God kamp

– Det var en bra kamp det her, vi spilte jevnt hele kampen, men var kalde i hodet når det gjaldt. Egentlig vant vi på en litt halvveis dag, men jentene holdt fokus og tok til slutt seieren, sier trener Eskil Berg Andreassen til handball.no.

Også treneren er telemarking så god som noen. Han har hatt suksess med norske jenter i sanden tidligere også.

De siste mesterskapene Norge har deltatt i har endt opp i flere bronsefinaler, ikke siden 2010 har jentene deltatt i en mesterskapsfinale – da vant de VM. I kvartfinalen var også marginene med de norske jentene da de spile 1–1 mot Ukraina og vant shootout.

Ok innsats

De norske guttene slo Tyskland 2–1 i sett og tok 7.-plassen i EM i sandhåndball for menn søndag.

Det norske laget måtte lørdag se seg slått 2–1 av vertsnasjonen Spania i kvartfinalen og tapte deretter en plasseringskamp mot Serbia, men laget avsluttet med seier.

– Vi hadde som mål å avslutte mesterskapet med stil. Det var god innsats av gutta i varmen, sa trener Kjetil Lundeberg til handball.no.

 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse