Idrettspresident Berit Kjøll synes regjeringens siste anbefaling er tøff for toppidretten. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

NIF om regjeringens anbefaling: – Svært krevende

Idrettspresident Berit Kjøll sier at en stans i seriespillet for toppidretten blir utfordrende for mange idretter. Nesten 3.000 utøvere blir berørt.

Regjeringen anbefaler at alt seriespill i toppidretten i Norge settes på pause i to uker. Det rammer hallidrettene håndball, ishockey, volleyball, basketball, curling, innebandy, futsal, i tillegg til utendørsidretten bandy.

Statsminister Erna Solberg viste på mandagens pressekonferanse til situasjonen i norsk ishockey for å begrunne tiltaket.

– De klarer jo ikke å holde det smittefritt, der heller, sa Solberg.

I alt blir 2.789 utøvere på toppnivå berørt av en slik pause. Regjeringen har bedt Norges idrettsforbund om å koordinere tiltaket med de ulike særforbundene.

– Krevende

Idrettspresident Berit Kjøll sier hun har forståelse for myndighetenes behov for å opprettholde strenge smitteverntiltak for å hindre spredningen av koronaviruset.

– Samtidig rammer denne innskjerpingen bandy, håndball, basketball og flere andre idretter på en svært krevende måte, både med hensyn til gjennomføring av sesong, utøvernes mulighet til å utøve sitt yrke og klubbøkonomi, sier Kjøll og legger til:

– Vi håper derfor at aktiviteten kan gjenopptas raskest mulig.

Hun poengterer at toppidretten følger strenge smittevernprotokoller som raskt oppdager smittetilfeller.

– Smittevernprotokollene hindrer ikke at smitte kan forekomme, men de har vært og er svært vellykket med tanke på å oppdage smitte raskt, og for å unngå at den spres både internt i idretten og i samfunnet for øvrig.

– Har vært imøtekommende

Kulturminister Abid Raja (V) påpeker at toppidretten har vært i en særstilling med betydelige unntak helt siden mai i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har imøtekommet toppidretten på ekstraordinært vis. Nå ber vi om en to ukers pause, i første omgang, slik at vi kan få litt mindre mobilitet i samfunnet, sier Raja (V) til NTB.

Raja har forståelse for at idretten opplever tiltaket som krevende å gjennomføre.

– Jeg har stor forståelse for at dette rammer idretten. Men vi må gjøre fortløpende vurderinger av hvor vi kan lette på tiltak og hvor vi må stramme til. Jeg tror at voksne utøvere kan takle dette, sier Raja, som gleder seg over at barn og unge igjen kan trene som normalt.

Generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund sier til NTB at regjeringens anbefaling vil kunne føre til store endringer.

– Seriene våre er veldig presset, sier han.

(©NTB)

Kulturminister Abid Raja ber om en to ukers pause i alt seriespill i toppidretten i Norge. Tiltaket omfatter nesten 3.000 utøvere. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB