annonse

Nissene ønsker seg sportslige gaver søndag

IDRETTSGAVER:
IDRETTSGAVER: Egil Holte og Runar Abrahamsen fra Omvendt Julenisse-aksjonen er til stede i Fanzone foran Odds kamp mot Stabæk søndag, for å samle inn klær og utstyr som kan bli fine julegaver for andre. Einar Håndlykken og Odd skal bidra med sitt. (Foto: Bjørn Borge)

Søndag blir det førjulsstemning på kjøpet på Skagerak Arena. I form av noen nisser som gjerne vil ha gaver.

Bjørn Borge

Like sikkert som det går mot jul, og like sikkert som Fagermo vil ha spillerne rettvendt, dukker det opp noen julenisser som er omvendt i Telemark hvert år.

Nå er de på jakt etter utstyr som kan glede.

Kan glede andre

– Fotballer, fotballsko, drakter - ja, alt som man ikke lenger har bruk for, men som kan glede andre, sier Runar Abrahamsen på vegne av Omvendt Julenisse-aksjonen.

NY KONTRAKT TIL 18-ÅRING

Håpet er at mange av tilskuerne til hjemmekampen mot Stabæk tar med klær og utstyr som kan bli gaven som gleder for noen som ikke har mulighet til å skaffe slikt selv.

Odd heier på nissene som blir å finne i Fanzone før kamp.

Både på grunn av hele nissekonseptet, og fordi det treffer daglig leder Einar Håndlykken midt i miljøhjertet.

– Fantastisk opplegg

– Omvendt Julenisse er et fantastisk bra opplegg og et eksempel til etterfølgelse. Man blir varm i hjertet av hva denne gjengen får til, sier Håndlykken om ideen som i sin tid ble født i supportermiljøet rundt Odd.

– Vi skal ikke ta æren for dette, men føler en viss familietilknytning til det hele. Nå bidrar vi gjerne. Det er jo helt håpløst at det kastes så mye klær og annet som andre kan ha nytte av.

MÅTTE PÅ TYTTEBÆRTUR MED KONA

Abrahamsen har fått en rutinert stab med gode hjelpere siden han kom med ideen, og selv om nissegjengen er klubbmessig nøytral, er det fakta at opprinnelsen var Odd.

– Hadde ikke vi vært interessert i fotball, hadde vi neppe vært sammen om dette, tilføyer de rutinerte nissene Thor Johan Andersen og Egil Holte, som håper at det blir trangt i bilen etter søndagens innsamling.

Visse minstekrav

De minner om at det er visse minstekrav.

– Det man gir bort, skal være av en kvalitet man hadde latt egne barn bruke.

Odd skal bidra til totalen. Håndlykken varsler en sjekk av hva som eventuelt er til overs.

DETTE KOSTER SESONGKORTENE

Fire sesongkort

– Vi har gitt bort mye tidligere. Bentley fikk med seg drakter og utstyr til Nigeria, og familien til Steffen Hagen har delt ut på Madagaskar. Men noe finner vi helt sikkert, sier Håndlykken.

Blant gavene klubben allerede har varslet, er fire sesongkort til 2019.

– Benytt sjansen til å få ryddet opp, oppfordrer nissene.
 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse