QUADCROSS: Finalen i motorsykkelsport quadcross for menn under NM-Veka i Elverum.Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: Fredrik Hagen

NM-veka skal arrangeres i Skien: – Vi gleder oss

Norges idrettsforbund og NRK har tildelt Skien NM-veka sommer i 2022.

NM-veka blir arrangert i uke 25 i 2022. Mellom 20 og 30 idretter blir en del av arrangementet.

– Ydmyke og stolte

– Vi gleder oss til å arrangere NM-veka i Skien, som leverte en meget god og gjennomarbeidet søknad i konkurranse med andre sterke søkere. Kompakte arrangementer, publikumspotensial og geografisk spredning har vært viktige kriterier for Norges idrettsforbund, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i Norges idrettsforbund i en pressemelding.

Skien, som arrangør av NM-veka, hadde solid støtte fra fylkeskommune, kommune, idrettsråd og idrettskrets.

NM-veka

Norges idrettsforbund, NRK og Norsk Tipping skapte konseptet NM-veka, som for første gang ble arrangert i Stavanger-regionen i august 2018. 1000 deltagere fra 24 idretter deltok da under den fem dager lange idrettsfesten som ble sendt direkte på NRK1.

– Vestfold og Telemark idrettskrets er både ydmyke og stolte over at Skien er tildelt NM-veka sommer i 2022. Å være vertskap for NM-veka betyr enormt for idretten regionalt og lokalt, og vårt «nye» fylke og Skien kommune som ikke er bortskjemte med å avholde idrettsarrangement av denne størrelse, sier Sondre Fjelldalen, organisasjonssjef i Vestfold og Telemark idrettskrets videre i pressemeldingen.

NRK satser videre

NRKs dekning av NM-veka har vært omfattende de siste årene. Tross koronapandemien ble NM-veka arrangert tidligere i år på arenaer i Hamar, Stange, Løten og Elverum innenfor strenge smitteverntiltak og med gode TV-tall.

NRK ser frem til å gå i gang med ny produksjon, videreutvikling av konseptet – og bli kjent med nye idretter og regioner.

– NM-veka engasjerer våre brukere på alle plattformer. De blir kjent med nye idretter og profiler, og vi utvikler produksjonen hvert år. Nå ser vi frem til å la mange mindre, men sterke småidretter skinne under NM-veka i Skien, sier Kaj Tøger Pedersen, prosjektleder i NRK.

Norsk Tipping har også store forventninger til arrangementet i Skien.

– NM-veka er et fantastisk utstillingsvindu for idretter som ikke får vise seg fram så ofte, men som likevel er en så viktig del av norsk idrett. Vi er stolte over å få være med og løfte frem noe av det store mangfoldet, denne gang i Skien. Vi gleder oss! sier kommunikasjonsdirektør Tonje Sagstuen i Norsk Tipping.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Evalueringskriterier

Hver enkelt søker har blitt valgt basert på kriterier nedsatt av eiergruppa til Norges idrettsforbund og NRK. Følgende evalueringskriterier er lagt til grunn i vurderingene:

• Erfaring med tilrettelegging av idretts- og kulturarrangementer

• Anleggssituasjon fra søker

• Nærhet til anlegg (kompakthet)

• Infrastruktur/tilgjengelighet til arrangementsarena

• Overnattingskapasitet

• Geografisk beliggenhet

• Generell søknad