2019: Statsminister Erna Solberg leker med en gigantisk fotball under fjorårets Norway Cup på Ekebergsletta i Oslo. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

Norway Cup vil vente lenge med en eventuell avlysning

Arrangørene av Norway Cup sier de kan vente helt til 20. juni før turneringen eventuelt må avlyses som følge av situasjonen rundt koronaviruset.

I et intervju med VG bekrefter Norway Cup-sjef Pål Trælvik at det ikke haster med å ta en avgjørelse rundt om turneringen kan gå som planlagt.

Les også
Børven: – Jeg trodde Odd køddet med dette tilbudet

124 dager

– Hadde cupen gått i dag, ville det ikke komme på tale å arrangere Norway Cup. Men det er fortsatt 124 dager igjen, og vi vil avvente så lenge som mulig med å ta denne beslutningen. Det er rett og slett ikke nødvendig å fatte en avgjørelse nå, sier han til avisen.

2020-utgaven av fotballturneringen med hovedbase på Ekebergsletta starter 25. juli.

Les også
Norges Fotballforbund utsetter seriestarten til slutten av mai

Flere arrangementer som avholdes i samme tidsrom er allerede avlyst. Tirsdag ble Landsskytterstevnet, som skal avvikles i Elverum fra 7. til 14. august avlyst.

Norsk cup?

I Norway Cup-ledelsen velger man likevel å vente, samtidig som mulige konsekvenser av viruskrisen kartlegges.

Les også
Anbefaler alle å gjøre en jobb, men kan ikke love penger

– Vi får eventuelt diskutere om land utenfor Norge kan inviteres, eller om det må bli et rent norsk arrangement i år. 20. juni er absolutt siste frist. Da må vi fatte en avgjørelse, sier Trælvik.

Han opplyser at alle lag vil få refundert det de har betalt ved en avlysning.