Skien 20211127. Vålerengas Seedy Jatta (t.h) og Odds Steffen Hagen i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Vålerenga på Skagerak arena. Foto: Trond R. Teigen / NTB Foto: Trond R. Teigen/NTB

Odd tapte etter diskutabel straffe

Vålerenga kjempet seg til sin første borteseier i Eliteserien siden 24. juni da de slo Odd 2-1 i Skien lørdag kveld. En omdiskutert straffe ble avgjørende.

Forrige trepoenger på fremmed gress for VIF var mot Stabæk for 19 runder siden. Den avgjørende scoringen kom et kvarter før slutt.

Bjørdal ventet rolig ut keeper Leopold Wahlstedt og satte ballen til venstre etter at målvakten hadde gitt utslag den andre veien. Men tildelingen av straffesparket vil bli diskutert. Henrik Udahl gikk i gresset i duell med Odd-stopper Steffen Hagen, som mildt sagt var uenig med dommer Tom Harald Hagen.

TV Norges kommentatorer var ikke entydige på om avgjørelsen var riktig. Det var ingen tvil om at det var kontakt mellom de to spillerne, men det så ikke helt opplagt ut at det var Hagens skyld. Uansett ble straffen satt elegant i mål av Henrik Bjørdal.

Før det hadde Odin Thiago Holm sørget for 1-0 til gjestene etter tre minutter, mens Tobias Lauritsen utlignet en halvtime senere.

Odd blir stående med 30 poeng på 12.-plass. Plassen er med all sannsynlighet reddet med sju poeng ned til Stabæk, som er på kvalifiseringsplass og har tre kamper igjen. En god vårsesong sørget for det, for nå har Odd gått tolv runder uten en trepoenger.

I sju hjemmekamper på rad har de hvitkledde gått av banen uten seier.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Odd møter Viking borte i neste runde, mens Vålerenga tar imot Mjøndalen.

Pangstart

Oslo-klubben fikk en perfekt start på kampen. Holm frigjorde seg fint i feltet, satte kontrollert ballen i mål fra 12-13 meter og kunne juble for sin tredje scoring for sesongen.

Odd spilte seg opp etter hvert i kampen og slo tilbake. En halvtime senere serverte Markus Kaasa med hodet til Lauritsen. På halv volley satte han ballen ned i det venstre hjørnet.

Haug skadet

Odd gikk hardt ut i 2. omgang og skapte to gode muligheter med en gang. Odin Bjørtufts heading fra kort hold ble reddet mesterlig av Kjetil Haug.

Haug måtte gi seg kort tid ut i 2. omgang med det som så ut til å være en vond skulder. Mathias Dyngeland fikk med det sin debut for Vålerenga. Også målscorer Holm måtte ut med skade i låret.

Et kvarter før slutt fikk Vålerenga sitt straffespark som ble ekspedert i mål av Bjørdal. Odd mobiliserte mot slutten, men klarte aldri å sette VIF-debutant Dyngeland på de største prøvene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(©NTB)

Henrik Bjørdal var sikker fra straffemerket 15 minutter før slutt. Foto: Trond R. Teigen / NTB