JUBEL: Det passet bra at flagget vaiet fra Jarsengstua lørdag. Ørn-leder Tore Ulleland er både stolt og glad for Gunnulfsens suksess. Foto: Bjørn Borge

Ørns gode dag ble plutselig enda bedre

En god dag ble enda bedre for IF Ørn, som offisielt åpnet sin nye skytebane lørdag. Plutselig ble det mer å juble for.

Omtrent samtidig med at skiensklubben viste fram skiskytternes nye anlegg i Grenland, fosset Ørn-løper Mikael Gunnulfsen inn til seier mot Klæbo og resten av eliten på Beitostølen.

Til betydelig jubel fra hjemmebane.

– Vanvittig fortjent

– Dette er stort. Først og fremst for Mikael. Og så vanvittig fortjent. Men, jeg tror vi alle føler litt på denne stoltheten, sier Ørn-leder Tore Ulleland.

Sjelden har et vaiende flagg ved Jarsengstua passet bedre inn, og klubblederens glede handler ikke om å være overrasket.

– Nei, Mikael har vært helt i vannskorpa lenge. Jeg tror han hadde vunnet NM-gull på tremila i fjor, hvis han ikke hadde det uhellet. Og man så potensialet hans i Kollen, sier Ulleland og sikter til da Gunnulfsen, i beste sendetid, og i «verdens raskeste bunad» ikke var langt unna å levere et femmilssjokk i verdenscupen.

Økt interesse

– Er du i norgestoppen, er du omtrent i verdenstoppen. Nå håper vi selvsagt at han får nye sjanser til å konkurrere i det selskapet.

At lørdagens triumf kan gjøre noe med interessen for langrenn, både i Ørn og distriktet, er et annet håp.

– Det er ingen hemmelighet at vi sliter med rekrutteringen i Grenland. Både på grunn av forrige vinter og denne koronaen. Det er tynt i rekkene, men Mikaels framgang kan kanskje motivere enda flere. Og han er jo en slik type, en som gjerne stiller opp for de yngre.