Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) under regjeringens pressekonferanse onsdag. Foto: Torstein Bøe / NTB

Regjeringen åpner for konkurranseidrett for voksne på tvers av regioner og kretser

Regjeringen venter med å innføre trinn fire i gjenåpningsplanen, men fra mandag kan voksne delta på idrettsarrangementer på tvers av regioner og kretser.

Det ble klart da regjeringen holdt pressekonferansen om koronasituasjonen onsdag.

I dag kan kun barn og unge delta på idretts- og kulturarrangementer, slik som kamper og stevner, på tvers av regioner og kretser. Denne adgangen blir altså nå utvidet til også å gjelde voksne, opplyser regjeringen.

– Dette er nok en gledelig nyhet for idretten, og den siste milepælen for å utøve normal idrettsaktivitet for våre utøvere. Fortsatt gjenstår lettelser i publikumsrestriksjoner ved gjennomføring av idrettsarrangement. Dette går uansett riktig vei, og vi gleder oss til høsten med mye idrettsaktivitet og idrettsglede for både store og små over hele landet, sier idrettspresident Berit Kjøll i en uttalelse.

– Det er likevel viktig å understreke at pandemien ikke er over. Utsettelsen av trinn fire i regjeringens gjenåpningsplan er en viktig påminnelse for oss alle hvor viktig det er at vi må fortsette å slutte om og følge smittevernreglene. Idretten vil fortsette å følge den ansvarlige linjen og inrette seg etter de til enhver tid gjeldende smittevernsreglene, tilføyer hun.

Breddeidretten for voksne kunne starte opp igjen da trinn tre i gjenåpningsplanen ble iverksatt 20. juni, men da med geografiske begrensninger.

Endringen vil blant annet ha betydning for herrenes 3. divisjon i fotball der en del kamper går på tvers av regioner. De tre øverste nivåene har allerede hatt unntak fra denne regelen.

Regjeringen har sagt at det skal gå minst tre uker mellom hvert trinn i gjenåpningsplanen. Onsdag opplyste helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) at de venter minst to uker før Norge kan gå over til trinn fire.

(©NTB)