Sola-stjernen Camilla Herrem (t.v.) og Vipers-profil Henny Reistad kan se fram til cupfinale senere i måneden. Foto: Lise Åserud / NTB

Regjeringen: Topphåndballen får starte opp igjen

Det var ikke bare fotballen som fikk gode nyheter fra regjeringen onsdag. Også klubbhåndball på toppnivå kan gå i gang etter et langt avbrekk.

Alt seriespill i toppidretten har ligget brakk siden 18. januar på grunn av koronapandemien. Onsdag fikk fotballen som ventet klarsignal til å rulle i gang sesongen i de to øverste divisjonene på herre- og kvinnesiden.

Samtidig fikk håndballen tommel opp til å avslutte 2020/21-sesongen med cupfinalen mellom Sola og Vipers Kristiansand 15. mai. I tillegg blir det mulig å få gjennomført en seriefinale mellom Vipers og Storhamar.

Sistnevnte har med én kamp mer spilt to poengs forsprang på rivalen.

«Åpningen vil også omfatte trenings- og avsluttende seriekamper på toppnivå i håndball. Her åpnes det for et begrenset antall trenings- og seriekamper på øverste nivå som avslutning på sesongen 2020/2021», heter det fra Kulturdepartementet.

Vanligvis blir det spilt sluttspill på tampen av hver sesong, men dette utgår i år. Norges Håndballforbund satser på å kunne få gjennomført en kvalifisering til neste sesongs eliteserie for menn.

Oppgjørene som skal avgjøre hvem som får de tre siste plassene på øverste nivå, spilles slik: Sandefjord – Follo, Viking Stavanger – Nøtterøy og Halden TH – Falk Horten.

På kvinnesiden rykker ingen lag ned fra verken eliteserien eller 1. divisjon.

(©NTB)