Remi Bah og Herkules hadde tilsynelatende god kontroll, men rotet bort seieren.
Remi Bah og Herkules hadde tilsynelatende god kontroll, men rotet bort seieren. Foto: Bjørn Borge

Rotet bort seieren

Seksmålsledelse ved pause ble til firemålstap til slutt. Seriestarten gikk i ball for Herkules i 2. divisjon, med tap 26-30.

På lånt hjemmebane i Porsgrunnshallen viste gultrøyene hvor gode de kan være, selv med sentrale spillere ute med skade, i de første 20 minuttene mot et Viking som lørdag tapte mot Urædd i samme hall.

Ledelsen var oppe på åtte mål, og ingenting tilsa at det skulle bli noe annet enn en god søndag for Herkules.

Måtte ut

– Ordentlig gode, sier trener Jan Tore Rosland om de nevnte 20 minuttene.

IMPONERENDE START

De siste ti før pause var litt mer så som så, men Herkules hadde fortsatt bra kontroll med 17-11.

– I pausen snakket vi om at et rekruttlag som Viking aldri vil gi seg, så det var viktig å holde det oppe, forteller treneren.

Ledelsen ble imidlertid mindre tidlig i omgangen, og for Herkules passet det særdeles dårlig da playmaker og lagets verdifulle tilfører av rutine, Preben Evensen, fikk en trøkk i ansiktet og måtte sitte på benken i nesten et kvarter.

Urytmisk bakover

– Det var i den perioden det begynte å glippe litt, og da hjelper det selvsagt ikke at en som Preben må ut, sier Rosland, som, sammen med Rune Teigen, jobbet iherdig på sidelinjen.

– MISFORSTÅELSE, SIER ELBA

Det forsvaret som startet kampen, fant imidlertid ikke rytmen i samme grad, og det var også langt mellom redningene. Derfor ble ledelsen spist opp, og på 21-21 var lagene likt midtveis i omgangen.

25-25 sto det ni minutter før slutt, Herkules havnet på etterskudd og avsluttet kampen med skyhøyre skuldre og avslutninger preget av stress.

Savnet duo

– Ingenting annet å gjøre enn å jobbe videre på trening, konkluderer treneren som fortsatt har den sentrale duoen Magnus Dreyer og Martin G. Eriksen ute.

Håpet er at Dreyer kan være tilbake i slutten av måneden, mens korsbåndopererte Eriksen er ventet med igjen senere.

– Det blir nok november eller desember for Martin, sier Rosland.