Vilde Ingstad og Emilie Hegh Arntzen under VM-kampen i gruppespillet mellom Iran og Norge i Ciutat de Castelló. Foto: Beate Oma Dahle/NTB

Scoret kun tre mål på én omgang: Slik gikk det for Emilie og Norge i rekordjakten

Iran-keeper Fatemeh Khalili Behfar hadde sitt livs kveld da hun stoppet skudd på skudd i VM-kampen i håndball. Norge vant 41-9, men scoringsrekorden overlevde.

Behfar var førsteomgangens beste spiller. Hun ble overlatt nesten til seg selv i et vell av norske 100-prosentsjanser, men reddet ganske ofte. Noen av paradene var småperler og gjorde at Norge stoppet på 22-3-ledelse etter 1.-omgangen.

Rett bak Behfar satt et av hennes idoler, Katrine Lunde, på tribunen og fikk noen av redningene servert omtrent i fanget.

Pauseresultatet mellom Iran og Norge i VM-kampen i håndball. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Etter kampen ble Behfar kåret til kampens beste spiller av en jury i hallen. Det utløste vill jubel på tribunene og blant lagvenninnene.

Mye av forhåndssnakket dreide seg om en mulig norsk målrekord. Det gikk ikke. Dermed er seirene over Uruguay (48-11, 2001) og Australia (47-10, 2005) fortsatt Norges største.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson så at Norge misbrukte ganske mange åpenbare målsjanser.

Ny overkjøring

Fredag vant Norge 46-18 over Kasakhstan, men det er ikke slutt på utklassingsseirene for Norge i VM. I hovedrunden venter Sverige, Nederland og enten Puerto Rico og Usbekistan. De to sistnevnte har hittil sluppet inn 58, 48, 55 og 46 mål i turneringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Norge avslutter gruppespillet mot Romania tirsdag. Den kampen er svært viktig fordi den styrer hvor mange poeng det norske laget tar med seg til hovedrunden.

Kari Brattset Dale stoppes av Iran-keeper Fatemeh Khalili Behfar under VM-kampen i håndball. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Tre ganger

Spilleprogrammet i VM denne gangen gjør at de to beste fra hver hovedrunde-gruppe kvalifiserer seg til kvartfinale. Det er sannsynligvis en fordel å vinne puljen.

Iran og Kasakhstan møtes tirsdag i et revansjeoppgjør fra asiamesterskapet tidligere i høst. Et av disse lagene slår også følge med Norge og Romania til neste fase i VM.

Norge har vunnet verdensmesterskapet tre ganger (1999, 2011 og 2015), men bommet i de to siste utgavene.

(©NTB)