Strømsgodset, Stabæk og flere andre eliteserieklubber får mer tid på seg før første seriekamp. Foto: Fredrik Hagen / NTB

– Seks klubber får utsatt eliteseriestarten

Seks eliteserieklubber i fotball som har vært under treningsnekt i en lang periode, får utsatt seriestarten til 16. mai, erfarer VG.

Det innebærer at første serierunde vil gjennomføres med fem kamper, ifølge VGs opplysninger. Haugesund og Viken-klubbene Stabæk, Lillestrøm, Sarpsborg, Mjøndalen og Strømsgodset spiller ikke i første runde.

Samtidig flyttes Odd – Sandefjord fram fra 12. mai til åpningshelgen. Disse to lagene var også rammet av de strengeste koronatiltakene en periode, men har fått trene den siste tiden.

Viken-klubbene, Haugesund, Odd og Sandefjord er satt opp mot hverandre i de to første serierundene. Trolig vil de seks førstnevnte serieåpne 16. mai.

Konkurransedirektør Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund ønsker ikke å kommentere VGs opplysninger før klubbene har fått beskjed om det reviderte oppsettet, men sier at man har forsøkt å komme klubbene som ønsker senere seriestart, i møte.

Først tirsdag kunne de fem Viken-klubbene gjenoppta fellestreninger. Samtidig ble det klart at treningskamper i toppfotballen tillates fra kommende fredag.

Glad for å meddele at gis det åpning

Tidligere i dag, tirsdag, fikk samtlige klubber i toppfotballen beskjed om at de kan begynne med fellestreninger igjen etter at toppidrettsutøvere nå får unntak fra det strengeste tiltaksnivået.

Det bekrefter kulturminister Abid Raja overfor VG.

Ifølge statsråden kan toppklubbene i fotballen dermed begynne å trene allerede fra tirsdag ettermiddag.

– Jeg er veldig glad for å meddele at gis det åpning for organisert trening for toppidrettsutøvere. For fotballen begrenses dette til de to øverste divisjonene for kvinner og menn. Ellers er det all organisert toppidrett, altså utøvere definert av Norges idrettsforbund til å ha idretten som sitt hovedvirke. De må selvsagt følge sine smittevernprotokoller, sier kulturminister Raja.

Umiddelbart

Regjeringen åpner opp for treningskamper utendørs i de to øverste divisjonene i fotball for kvinner og menn fra og med 16. april. I kommuner med regionale tiltak etter tiltaksnivå 5A vil det også tillates organisert trening for toppidrettsutøvere (utøvere som har idretten som yrke på heltid eller deltid). Dette trer i kraft umiddelbart.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Dette er gledelige nyheter for toppidretten. Forbudet mot organisert trening for våre toppidrettsutøvere i kommuner med det høyeste tiltaksnivået har skapt store utfordringer for toppidretten, sier idrettspresident Berit Kjøll og tilføyer;

- Ved å avvikle forbudet opplever jeg at myndighetene anerkjenner betydningen av fair play for norsk toppidrett, og at alle våre fremste utøvere skal ha like konkurransevilkår. Nå gleder vi oss over beslutningen og ser frem til oppstart av både treningskamper, konkurranser og seriekamper for flere idretter i ukene fremover, sier hun i en pressemelding.