ALLE: Ralph Høksaas, trener i team TeVe, sier at alle skal få muligheten til å satse slik man ønsker. Foto: Nils-Tore Olsen

Skal gi alle den samme muligheten

Tror flere vil hevde seg den kommende sesongen.

Ralph Høksaas er trener for Team TeVe. Han tror at noen av løperne tar nye steg, men er like opptatt av at alle skal få satse på den måten man selv ønsker.

Skiskytterteamet eies av Telemark og Vestfold skiskytterkrets. Hovedvekten av løpere er fra Telemark.

Les også
Eivind (18) nektet å gi opp. Nå er han blant de beste

– Vi har et team bestående av løpere i hele nivåspekteret. Alle løperne, utenom to stykker, er fra Telemark. De to andre er fra Vestfold. Team TeVe er det eneste teamet i fylket for juniorløpere fra 17 år og oppover. Teamet eies av Telemark og Vestfold skiskytterkrets, og driftes på dugnad av foreldre. Styret er veldig foreldrebasert, med hjelp fra sponsorer og litt egenandel. Og det er et godt samarbeid mellom fylkeskommunen, Bø videregående skole og teamet, sier treneren.

TRENING: Team TeVe på treningsleir på Gautefall. Foto: Nils-Tore Olsen

Liten krets

Teamet teller 20 løpere. Han skulle gjerne hatt flere

– Vi har nok få skiskyttere i fylket vårt.

– Færre enn andre fylker?

– Jeg har ikke eksakte tall, men følelsen er at vi har færre utøvere. Jeg vil si at i junioralderen, fra 17 år og oppover, har vi rundt fire-fem utøvere på gutte- og jentesiden i hver årsklasse. Det er lavt forhold til de andre fylkene. Vi er nok en relativ liten krets.

Les også
Halvor skryter av teamet – Det har vært viktig for meg

– Hvordan er nivået?

– Hvis vi ser på resultatlistene fra forrige sesong, så kan jeg trekke fram Mari Elvestad, Eivind Gaastjønn og Halvor Haave. De har vært høyt oppe i nasjonale renn i sin klasse. De er utøvere med veldig god utvikling og er gode nok til å henge med i toppen den kommende sesongen også.

Alle skal med

Han påpeker at man ikke må være i norgestoppen for å bli med.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er viktig at de finner sitt ambisjonsnivå og at vi utvikler dem fra det. Noen liker å trene, men ikke nødvendigvis legge så mye tid i det. Mens noen trener veldig mye og vil hevde seg høyt i nasjonale renn i sin årsklasse. De har ulik motivasjon, ulike ferdigheter og ulikt ambisjonsnivå. Men alle bidrar positivt med sitt og har god stemning på treningene.