Breddehåndball: Herkules og Skiens Ballklubb frir til alle damer som ønsker å spille breddehåndball i 3.divisjon. Lavterskeltilbudet er både artig, sosialt og rimelig å bli en del av. Her er Erik Skogen (t.v), leder Herkules håndball, Jon Kjær, leder Skiens Ballklubb, Tord Haugerud(trener J20) og lagleder Trine Pedersen forenet sammen med noen av spillerne på Herkules sitt 2010/11-lag. Foto: Rolf Hansen

Skien er helt på felgen. Det vil de gjøre noe med

Skiens Ballklubb ønsker å være klubben for de som vil spille damehåndball, uten at all fritid må ofres til trening og kamp.

Damehåndballen i Skien har over flere år lidd under sviktende rekruttering. Breddetilbudene bak Gjerpens topphåndballsatsing i 1. divisjon er nesten fraværende.

En klubb som ønsker å gjøre noe med det er Skiens Ballklubb – som er byens eneste kvinnelag utenom topphåndballen i Gjerpen.

I samarbeid med Herkules og primus motor Erik Skogen, ønsker de å ta posisjonen bak byens flaggskip på damesida.

– Vi sliter med rekruttering på seniornivå i damehåndballen, der vi savner spesielt de over 20 år som vil spille og trene håndball noen ganger i uken. Et breddetilbud for de som ikke ønsker å satse 100 prosent, men som vil trene og spille kamper når det passer for dem, sier Erik Skogen.

Breddehåndball kvinner

3. divisjon kvinner 02

Bamble

Hei/Urædd

Kragerø

Larvik Turn 2

Notodden

Pors 2

Runar 2

Skarphedin

Skiens Ballklubb

Stokke

Tjølling

4. divisjon kvinner 01

Bamble

Halsen

Holmestrand

Rjukan

Sandar

Teie

Urædd/Hei

5. divisjon kvinner 01

Herøya

Notodden 2

Seljord

Skade

Sporty

Stokke 2

Lavterskeltilbud

Arenaen er 3. divisjon, og Skogen lover både sosialt og sportslig opplegg til å leve godt med for alle. Uansett håndballbakgrunn.

– 3. divisjon er veldig overkommelig med kun lag fra Telemark og Vestfold. Vi kjører buss til de lengste bortekampene, og skal ha det sosialt og gøy rundt kamper og ellers. Om det er flere klubber i Skien, som har lyst til å bli med på samarbeidet, er det bare å ta kontakt, fortsetter Erik Skogen.

Sesongstart i 3. divisjon er 30. september hjemme mot Stokke i Skienshallen.

– Det er mange som har lagt opp altfor tidlig, og de ønsker vi å ha med her. Dette skal være et lavterskeltilbud det er billig å være med på, sier leder i Skiens Ballklubb, Jon Kjær.

Hva skjedde?

Hva som skjedde med breddefloraen i damehåndballen, er et spørsmål som krever en liten avhandling til svar.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er mange grunner til at jenter gir seg med håndball. Tidligere har vi hatt et normalt frafall i videregående skolealder, men nå ser vi det lenger ned i yngre årsklasser, fortsetter Jon Kjær.

Tord Haugerud trener Herkules sitt J20-lag, som i dag er stammen i damelaget. Her er ønsket å få på «eldre» jenter som vil være med på håndballmoroa.

– Vi ønsker oss litt flere spillere, og trener fast hver mandag, tirsdag og torsdag. Det er åpent for alle å slenge seg med, forteller trener Tord Haugerud.

Skiens Ballklubb er eneste klubb med breddetilbud i Skien innen seniorhåndballen på damesida. Det vil de fortsette med.

– Vi ønsker å være et tilbud til både de som har spilt håndball tidligere, og for de som ønsker å starte, sier lagleder Trine Pedersen til slutt.