IMPONERTE: Både Real Madrids Martin Ødegaard og Barcelonas Caroline Graham Hansen har mye å takke fotballskolene for. Foto: NTB scanpix

Stjernene hyller Odd: – Velfortjent

De beste TINE Fotballskolene i hver fotballkrets er nå kåret, og i Telemark gikk Odd helt til topps.

Det er første gang at en klubb har blitt kåret til landets beste TINE Fotballskole. Nå har fotballforeldre, fotballkretser, NFF og TINE evaluert årets fotballskoler og kåret den beste i hver av de 18 fotballkretsene, i tillegg til å ha kåret landets beste.

Bud IL gikk til topps i Norge, mens Odd altså ble kåret til den beste i NFF Telemark, skriver NFF i en pressemelding.

Skryt fra profilene

Landslagsspillerne Martin Ødegaard og Caroline Graham Hansen hyller vinnerne og forteller om gode minner fra deres tid på fotballskole.

– Det er kjempegode minner der vi spilte fotball med venner hele dagen, og en fantastisk arena for både fotball og det sosiale. Det er godt å se at det er så mange flinke klubber rundt omkring i landet som ivaretar disse opplevelsene for barna, og jeg ønsker å gratulere Odd med velfortjent pris, sier landslagsspiller og Real Madrid-profil Martin Ødegaard.

– Det var der det startet for meg, og et sted jeg virkelig koste meg med fotballen. Jeg har mange gode minner derfra. Det er veldig gledelig å se at deltakelsen og ikke minst jenteandelen bare øker fra år til år. Og at dette bidrar til å rekruttere flere jenter til fotballen er fantastisk. Veldig fint at så mange klubber er bevisste på det og Odd har virkelig fortjent denne prisen, sier Caroline Graham Hansen.

NFF: – Imponert

2020 ble naturlig nok et spesielt år, men NFF er imponert over engasjementet.

– TINE Fotballskole er en fantastisk og veldig viktig arena for aktivitet og sosialt fellesskap for mange tusen barn. Mer enn noen gang ser vi hvor verdifullt dette tilbudet er, som gir alle barn mulighet til å oppleve felleskap på en trygg arena gjennom et sportslig tilbud. Vi er veldig takknemlige for den flotte jobben alle klubbene legger ned, ikke minst i år da utfordringene var større og annerledes enn tidligere. Det har blitt jobbet helt fantastisk, og det er gledelig å se på tilbakemeldingene at vi har klart dette på en trygg og god måte. Det er en glede for oss å gi en pris til Odd som en av de som har vært flotte eksempler på hvordan vi ønsker å gjennomføre TINE Fotballskole, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt.

Derfor vant Odd

Odd vant med følgende begrunnelse fra kretsen:

«Klubben har i flere år vært blant de beste fotballskolene basert på ulike kriterier. Klubben har et godt sportslig og faglig opplegg der fokusområdene blir fulgt opp på en god måte. Logistikken fungerer utmerket og fotballskolen er organisert på en forbilledlig måte. Vi gratulerer Odd BK igjen med tittelen årets TINE Fotballskole».

Artikkelen fortsetter under annonsen.