Ottar Eide forstår ikke helt myndighetenes tankegang i ordningen. Foto: Terje Pedersen, NTB

Store særforbund kritiske til tilskuddsordning: – Jeg er ikke sikker på om myndighetene forstår

Både ishockey og håndball stiller seg uforstående til at støtteordningsmidlene ikke dekker myndighetsstengte arrangementer.

Begge særforbundene mener at det går hardt ut over barn og unge.

Generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide, er kritisk til myndighetene og mener at de ikke forstår hvordan idretten fungerer.

I stimuleringsordningen fikk de ifølge Eide utdelt mindre enn det de ble forespeilet. Han peker på løpende kostnader klubbene har som en kritisk post for dem selv.

Les også
I fjor ga pøbler ildsjelene mye ekstraarbeid. I år har de løst problemet

– Vi hadde jo trodd at det kom til å bli like bra som før nyttår, det har vært signalet. Jeg er ikke sikker på om myndigheten forstår hvordan det egentlig fungerer i idretten, sier han til NTB.

Eide legger til at han synes ordningen kom sent, og at det også der viser at myndigheten ikke viser seg kompetente nok. Han viser til at selv om mye i ishockeyen går på frivillighet, har dette også en kostnad i grunnmuren.

– Frivilligheten har en pris på kostnadssiden, og når man lar det gå et halvt år før man åpner opp for stimuleringsordning, da skjønner man ikke at klubbene i utgangspunktet har en dårlig økonomi.

Eide samstemt med Kjøll

Idrettspresident Berit Kjøll sa til NTB torsdag at ordningene ikke dekker idrettens behov godt nok.

Les også
Slik blir idrettens nye ordninger for korona-nødhjelp: – Likviditetskrise for mange

– Ordningene dekker bare delvis idrettens behov. Myndighetsstengte arrangementer gir ikke tilstrekkelig kompensasjon. Det er urovekkende når store deler av idretten har vært stengt ned etter jul, sa hun.

Generalsekretær Eide sier det samme fredag, og presiserer at det er på elitenivå at de har den største omsetningen. Klubbene på elitenivå får nå bare 50 prosent dekket på avlyste kamper, der de før jul fikk 70 prosent. Eide legger til at dette er kritiske beløp som de nå går glipp av.

– 20 prosent lavere kompensasjon for hver kamp blir til store beløp. Likviditeten til klubbene blir satt på store prøver.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Håndball-bredden lider

Generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud, sier at ordningen heller ikke treffer håndballen slik som de hadde ønsket. Han sier at det er bredden som får kjenne mest på det.

– Ordningen treffer ikke breddens behov, sier han.

Langerud viser til at en klubb som arrangerer én cup i året henter alle inntektene sine derfra, og at ordningen som skal kompensere for budsjetterte inntekter ikke er god nok.

– Budsjetterte inntekter kompenseres ikke. Det er kun faktiske inntekter som kompenseres, og med forbud mot aktivitet er jo inntektene null.

Han sier videre at de tidligere har snakket om at det er i slike situasjoner de trenger penger, men at det i denne omgangen ikke kom på plass slik de hadde ønsket.

Les også
Går nok en gang glipp av millioner: – Det begynner å bli litt krise nå

Langerud legger til at de er fornøyde med alle pengene de har fått utdelt i krisepakker tidligere, men at denne krisepakken ikke helt treffer rett.

– Ordningens intensjon passer ikke til klubbenes realiteter.

(©NTB)

Erik Langerud mener det går ut over barn og unge at ordningen ikke treffer bedre. Foto: Vidar Ruud / NTB