SØLV: Endre Tvinde (t.h.) og Frithjof Moe Slinning tok sølv i sandvolley-NM. Foto: Helene Moe Slinning

Tok sølv i sandvolley-NM

Endre Tvinde fra Bø og lagkamerat Frithjof Moe Slinning (Tønsberg) tok sølv i junior-NM i sandvolleyball i Oslo denne uken.

Mesterskapet, som arrangeres på Koll Arena og Voldsløkka, fortsetter med U17 og U21-klasser i helgen, men for Tvinde og Moe Slinning har det allerede vært grunn til å juble i U15.

I innledende runder slo duoen førsteseedede Magnus Hettervik og Sebastian Holsvik Pedersen fra Stavanger 2-0 i en relativt jevn kamp. I andre gruppespillkamp gjorde de kort prosess med nok et lag fra vest.

Tapte knepent

Takket være at Tvinde og Moe Slinning vant puljen med det høyest seedede laget, gikk de rett til kvartfinale, som ble en jevn og spennende duell. Det endte med seier på tie-break.

Les også
Her Odds nye proffspiller

Semifinalen endte også med seier, og dermed ble det finale mot Koll-duoen Jonatan Majak Gundersen og Falk Eidså Tjetland. Endre og Frithjof kjempet godt, men tapte 0-2 (19-21), 16-21) mot hjemmefavorittene.

På landslagssamling

Endre og Frithjof ble kjent da de spilte sammen på laget til region Øst under regionlags-NM i vinter, og bestemte seg for å satse som makkere på sandvolleyball denne sommeren. Neste uke er begge tatt ut til landslagssamling innendørs for ungdomslandslag på Rønningen FHS i Oslo, hvor de også vil møte flere av gutta de har møtt i sanda under NM.

Les også
Vil ikke spille for andre norske klubber

Junior-NM fortsetter med klassene U17 og U21. I U17 skal Endre spille sammen med makker Fredrik Vreim Robertson fra Skarphedin IL.