MEDALJE: Carmen Viskjer-Rød med sin Kat1 ponni «Pollabrandy Star (Pelle)» vant bronse i NM. Foto: Kristian Strøm

Trio blant de aller beste

NM-medaljer til lokale ryttere.

I helgen var det Innendørs-NM for ponni og children på Vallermyrene, arrangert av Grenland Ryttersportsklubb. Det ble vellykket på alle mulige måter.

Fredag red de fleste sine «warm up-klasser» hvor 1.avd i mesterskapene startet på lørdag. Det ble kåret norgesmestere i 3 kategorier, «Ponni Kategori 2», «Ponni kategori 1» og «Children». Sistnevnt er aldersbestemt 12 -14 år på hest.

Allerede etter første avdeling var det flere grenlandsryttere som lå godt posisjonert i de ulike kategorier etter feilfrie runder. Søndag skulle det hele avgjøres med to runder i 2.avd, etterfulgt av eventuell omhopping på tid ved likestilt score etter de tre første rundene. Og omhopping ble det i alle 3 kategorier.

I Ponni kategori 1 var det fire ekvipasjer som lå likt etter tre runder, hvor alle de fire hadde ridd feilfritt. Og det var dermed klart til en spennende og avgjørende omhopping om alle pallplassene. Det lengste strået tok 14 år gamle Carmen Viskjer-Rød med sin Kat1 ponni «Pollabrandy Star (Pelle)» da hun sikret nok en feilfri og ganske rask runde i omhoppingen.

Denne unge og talentfulle rytteren sikret med dette sin fjerde NM-medalje på litt over et år. Og allerede neste helg er det muligheter for flere titler da turen går til Arendal og Grimstad Rideklubb i Fevik. Der skal det kåres norgesmestere i unghest klasser.

Her skal Carmen stille med sin fireårige hoppe «Quandi M», som hun sikret bronse med utendørs tidligere i sommer, samt med sin seksårige hoppe «Ballerina». Nettopp denne ekvipasjen mottok for to uker siden et stipend som en lovende talentfull ekvipasje!

MEDALJE: Andrea Braathen og Katborgs Olivia vant bronse i NM. Foto: Privat

I Ponni kategori 2 ble også pallplassene avgjort med en omhopping, etter at flere ekvipasjer var likestilt etter de tre første rundene.

I denne klassen vant Grenlandrytter Andrea Braathen og Katborgs Olivia bronsemedaljen.

GULLJENTA: Thea Gunleksen vant NM-gull med sin hest «Chelino 3» i klasen children. Foto: Privat

Children var den siste mesterskapsklassen som ble avgjort på søndag. Også her ble det til slutt en omhopping om gullet da det kun sto to feilfrie ekvipasjer etter tre innledende runder. I denne klassen sikret Thea Gunleksen nok et gull til Grenland med sin hest «Chelino 3».

Alle tre medaljevinnere er elever ved Kallands ridesenter og trenes jevnlig av Geir Kalland